Hrnčekový úžasný koláčik

anina6 - fotkaanina6, 6. septembra 2012

Tento koláčik je naším oblubeným a je aj dosť nenáročný na prípravu, ale chutí vynikajúco.

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1/2 - 3/4 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnček
1 ks
1/2 KS
2 ks
plnka:
2 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto spolu vymiešame a vylejeme na vymastený plech. Môžme do cesta nahádzať aj ovocie, ľubovolné. Pečieme pri 180 stupňoch asi 10-15 minút. Je to individuálne podľa rúry v akej pečieme. Ja si vyskúšam či je cesto upečené špajlou alebo špáratkom. Piškotu nechám vychladnúť, potriem džemom a navrstvím plnku. Príprava plnky: Kyslú smotanu vyšlahaám s cukrom a vanilkou, pridám práškovú vyšľahanú šlahačku pripravenú podľa návodu, a na hotový koláčik ešte môžme nastrúhať čokoládu alebo posypať trošku škoricovým cukrom. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

paeva
VYZERá, žE JE TO RYCHLOVKA, ANI NA INGREDIENCIE TO NIE JE NáROčNé, UKLADáM
martamm
Rýchly, jednoduchý a mňamkový koláčik, to je ono....
slavka11
moze byt dobry ale supla by som tam este nejake ovocicko. Kiwi alebo mandarinky, pripadne jahodky
horalka66
uložené...dík :-)keby som už dnes nemala napečené jablkové pyté,tak isto by som toto upiekla
anina6
no a najlepšie je na ňom to, že hrnčekovú piškotu používam aj s iným kremom, môže sa naukladať ovocie, zaliať želatinou zo Zlateho klasu a zas máme nový koláčik, alebo pudingová plnka je tiež dobrá. tak skúšajte a pečte, o chvíľu idem aj, lebo u nás sú zajtra hody.
evia
dnes som tento receptík vyskúšala. cesto bolo hustejšie, ako je na piškotový podklad, dala som doň maliny, ale s kombináciou smotany navrchu sa mi zdal tuhý spodok. Inak chuťovo nemal chybu. Záleží zrejme na tom, ako sme doma zvyknutí.
anina6
možno by stačila jedna smotana a do šľahačky stužovač, inak mne to cesto nepríde až také tuhé. samozrejmé klasická piškóta je ľahšia ale ja využívam rada toto cesto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia