Hriešne párky

medovnicek - fotkamedovnicek, 5. septembra 2011

Tento pre mňa super receptík som objavila na www.dama.cz - recept 1459. Autorka píše, že cesto je vhodné na čokoľvek plnené, po korení krásne vonia Zobraziť celý popisTento pre mňa super receptík som objavila na www.dama.cz - recept 1459. Autorka píše, že cesto je vhodné na čokoľvek plnené, po korení krásne vonia a je zľahka zafarbené. S cestom sa výborne pracuje, nelepí sa a nemusí sa podsypávať múkou. Musím jej dať vo všetkom za pravdu. Piekla som ich, keď syn s frajerkou cestovali do Chorvátska a mala som čo robiť, aby som ich pred nimi ochránila, aby ich ešte pred cestou všetky nepojedli.

Suroviny

165 ml
30 g rozpustená
1/2 KL
1 KL
300 g
1 KL
1/2 KL
Okrem toho:
Na potretie:
  s troškou mlieka




Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme múku, pridáme droždie, soľ, cukor, korenie a ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť (použila som klasické droždie). Po vy kysnutí ho rozvaľkáme na obdĺžnik a zľahka potrieme horčicou. Radielkom nakrájame na cca 1 cm hrubé prúžky. Párky (použila som také malé - detské) na oboch stranách narežeme do kríža. Každý párok obmotáme tenkým prúžkom anglickej slaniny a následne okolo celého párku som obmotala pruh cesta, horčicou do vnútra. Zamotané párky sa dajú na plech vystlaný papierom na pečenie, nechajú sa ešte chvíľku podkysnúť, potom sa potrú vajíčkom s troškou mlieka a dajú sa piecť. Piekla som na 180 C.

Diskusia k receptu

2010
V Azii su odbornici na ne , moja slabost. Vysli ti super.Inac skus aj tak ze parky pokrajas a pridaj "oblohu"do vnutra



elekra
Priam na zahryznutie! Vôbec sa im nedivím, že ich chceli pojesť ešte pred cestou.
ancicka
A keby tak boli ešte spišské parky,to by bolo hriešné!
Ale určite sú aj takéto dobré.
katka1313
vyzerajú krásne a určite aj chutia, ja tieto párky robím v lístkovom ceste, je to rýchle a tiež sú výborné.
tinca
ja ich robím, ale z lístkového cesta, bez slaniny a výlučne zo spišských párok, aj som ich pridala na Varechu. Máš ich krásne.
evusik
je veľa receptov kde sa párky, klobásy, saláma a pod. zakrútia do lístkového cesta, ale ja osobne to nemám rada. Lístkové cesto je mastné, náplň mastná - nie je to ono. Ja tiež robievam s kysnutého cesta a tiež som to robievala deťom na chaty, na výlety....
tento tvoj recept sa mi páči, to cesto je iné ako robím ja a aj to korenie do cesta je zaujímavý nápad, len ho musím ešte vyskúšať... tie tvoje páročky sú krásne už na pohľad :-)
gittka
to musí byť úžasná chuť...už sú v kk a čakajú na prvú príležitosť,aby som ich urobila...super recept!!!
medovnicek
2010 - nádherne sa ti vydarili, nádhera to mašlovanie, si šikulák, chlap, ktorý vie takto piecť, tak to je už čo povedať
hubata
@2010 - hihi a tieto si komu kúpil ...... ? Ale aj tieto záhorácke od @medovn íček lákajú na ...... na uloženie do KK!
siska76
mozem bravcovu mast vymenit za maslo alebo nejaky tuk? u nas sa nic bravcove nesmie :)