Hríbová polievka

Hríbovica

Autor receptu: mysiacik

8
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Na oleji si speníme na drobno nakrájanú cibuľku, medzitým si v miske zalejeme vriacou vodou sušené hríby a necháme napučať aspoň 10 minút.
  2. Všetko potom nalejeme na cibuľku, dolejeme vodu, osolíme, okoreníme pridáme bobkáč a ocot. Necháme variť, kým sa nám nezdajú hríbiky polohotové, pridáme na drobné kocky nakrájané zemiaky a varíme do zmäknutia.
  3. Kým varíme zemiaky, do hrnčeka si dáme trocha oleja a múku, opečieme si záprašku, prilejeme trocha mlieka a zahustíme. Na záver zjemníme smotankou :D joooj ešte čerstvý chlebík a vynikajúca polievočka sa môže jesť.