Hríbové ragú s polentou a vajcom
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 18. mája 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Ragú: | |
1 šálka |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
1/4 šálky |
|
|
|
|
|
|
|
Polenta: | |
1 šálka |
|
2 šálky |
|
2 šálky |
|
štipka |
|
2 pl |
|
1/4 šálky |
|
Stratené vajcia: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vodu s vývarom privedieme do varu a postupne za stáleho miešania pridávame kukuričnú krupicu. Znížime na najnižšiu teplotu a za občasného premiešania varíme cca 15 min.
- 2
Medzitým nakrájame hríby, cesnak a šalotku, osmažíme ich na olivovom oleji, pridáme hríby, chvíľu smažíme a potom zalejeme vývarom, dochutíme bylinkami a soľou a chvíľu podusíme.
- 3
Do hotovej polenty zamiešame maslo a syr. Stratené vajcia si pripravíme tak, že do vriacej vody dáme asi za lyžičku octu a rozklepneme vajíčko, povaríme cca 90 sekúnd a sitkom vytiahneme. Varíme vždy po jednom vajíčku.
- 4
Potom už len naservírujeme polentu, navrstvíme na ňu hríbové ragú, stratené vajce, posypeme cesnakovou strúhankou, ktorú si pripravíme tak, že na masle opražíme strúčik cesnaku a pridáme strúhanku, dozdobíme vetvičkou rozmarínu a podávame.
- 5
Tip od šéfkuchára: polentu si pripravte skôr a dajte do formičky, aby stuhla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pre oci ;-)