Hráškový guláš

Autor receptu: nazarboncuk

Rýchly obed či večera. Použila som mrazený hrášok, s čerstvým by som mala iné plány :) Nesúďte názov prosím, s gulášom to nemá naozaj nič spoločné, len som nevedela ako toto jedlo nazvat :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme lyžicu paprikovej pasty alebo zaprášime mletou červenou paprikou.
  2. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, hrášok a ošúpané, nadrobno nakrájané paradajky. Ochutíme soľou, korením a zalejeme vývarom.
  3. Prikryjeme a dusíme, kým nie sú zemiaky úplne mäkké. Môžeme podávať s ryžou alebo len tak s chlebom. My sme si k nemu dnes dali cibuľové bagetky od @cistinky a poľníčkový šalát s jarnou cibuľkou a jogurtom. Dobrú chuť!