Hrášková polievka
Autor receptu: zabiatko66
Túto polievočku máme veľmi radi. Naučila ma ju moja maminka.
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Z oleja a múky si urobíme záprašku. (2-3 PL oleja, 2 PL hl. múka)
- Zalejeme horúcou vodou, pridáme 1 kocku zeleninového bujónu a petržlenovú vňať.
- Pridáme hrášok.
- Potom hádžeme haluštičky.
Cesto /hl. múka, 1 vajce, 1-2 PL minerálna voda, detská krupica, soľ/ spolu všetko zmiešame na hladkú hmotu a vidličkou hádžeme do polievky haluštičky. Keď pridáme minerálnu vodu tak sú halušky vláčne a nadýchané.
- Ochutíme vegetou, korením a soľou. Varíme až kým nie sú halušky mäkké.
Ak sa nám zdá polievka riedka, môžeme ešte trošku vsypať do polievky detskej krupice.
Zamiešame a varíme.