Tekvicová polievka
Hrášková hokaido polievka
Autor receptu: juvara
Máte klímu v kancelárii? Zimia vás kolegovia? Týždeň už bojujem s nádchou z klímy a chodia mi po rozume samé zázvorové a cesnakové polievky. Jedna kolegyňka dáva do polievok miesto cestovín surovú zeleninku - krásne nastrúhanú na špirálky - mňam. Milujem tiež ázijské polievky, v ktorých je zelenina chrumkavá, za surova zaliata horúcim vývarom. A aj keď sa horúce polievky a korenené veci viac hodia k zime, poďme na to!
3 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Hokaido dobre umyjeme, rozpolíme, vnútro vydlabeme. nakrájame aj so šupkou na kocky. Mrkvu umyjeme, očistíme, nakrájame na kúsky.
Na oleji orestujeme hokaido a mrkvu cca 3 min, osolíme, okoreníme. Pridáme na kocôčky nakrájaný zázvor.
Zalejeme vodou tak, aby bola zelenina zakrytá. Varíme cca 10-15 min, kým zelenina nezmäkne. Zatiaľ si umyjeme a nakrájame pór a nasekáme na drobno vňať koriandra.
- Keď zelenina zmäkla, rozmixujeme polievku ponorným mixérom. Nastrúhame do nej trošku muškátového orecha. Nasypeme mrazený hrášok a povaríme 2 min, aby stále zostal krásny zelený. Ozdobíme pórom a koriandrom - nešetríme. Táto polosurová zeleninka je v polievke to najlepšie!
- Dobrú chuť!