Hrachová kaša s údeným mäsom (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Dnes po dlhej dobe som sa rozhodla pre toto voňavé jedlo.
6 porcií |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Deň vopred umytý a namočený hrach dáme variť spolu s údeným mäsom a bobkovým listom, po zovretí pozbierame vzniknutú penu a varíme 15-20 minút, nesolíme
- mäso vyberieme, nakrájame na plátky a odložíme, hrach varíme ďalej do mäkka
- po zmäknutí hrachu osolíme, pridáme polovicu pretlačeného cesnaku a majoránku, necháme povrieť, odstavíme a rozmixujeme na kašu, dáme späť na oheň variť
- z oleja a múky si pripravíme zápražku do ktorej pridáme zvyšok cesnaku, zalejeme studenou vodou,
- vlejeme do vriacej kaše, necháme povrieť a odstavíme
- podávame s plátkami údeného vareného mäsa a čerstvým pečivom