Hrachová kaša s údeným mäsom (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Dnes po dlhej dobe som sa rozhodla pre toto voňavé jedlo.

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred umytý a namočený hrach dáme variť spolu s údeným mäsom a bobkovým listom, po zovretí pozbierame vzniknutú penu a varíme 15-20 minút, nesolíme
  2. mäso vyberieme, nakrájame na plátky a odložíme, hrach varíme ďalej do mäkka
  3. po zmäknutí hrachu osolíme, pridáme polovicu pretlačeného cesnaku a majoránku, necháme povrieť, odstavíme a rozmixujeme na kašu, dáme späť na oheň variť
  4. z oleja a múky si pripravíme zápražku do ktorej pridáme zvyšok cesnaku, zalejeme studenou vodou,
  5. vlejeme do vriacej kaše, necháme povrieť a odstavíme
  6. podávame s plátkami údeného vareného mäsa a čerstvým pečivom