Foto: 2010
Hrachova polievka je taka lacna dobra klasika skor do chladnejsich jesennych dni . Kedysi davno ked sa robila neboli vsetky suroviny alebo nemali peniaze , Zobraziť celý popisHrachova polievka je taka lacna dobra klasika skor do chladnejsich jesennych dni . Kedysi davno ked sa robila neboli vsetky suroviny alebo nemali peniaze , tak ju pripravovali ako jednoduchu verzia, vyborna.No a v sucastnosti 2011 mame viac plus mame pristup k inym surovinam a postupom .Tak som si uvaril taku inu verziu .Kde su suroviny ktore mam rad .
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vecer som dal do misky s vodou napucat suseny umyty deleny zlty hrach. Bravcove udene koleno nase bolo 1.3 kg som dal varit do vody s bobkovym listom, celou cibulou a celym cesnakom novym a ciernym korenim a susenou celou feferonkou -chilli na cca. 2hodiny.
-
2
Z hrnca som vybral maso odlozil na stranu a pridal nakrajane zemiaky na kocky ocistenu nakrajanu mrkvu a napuceny hrach , ja som pridal aj s vodou ( kazdy robi podla svojho). Dal varit.Ked bol hrach skoro hotovy cca 5 minut do konca. Som pouzil postup ako sa robi v Indii pri niektorych curry kde sa pridavaju pred koncom cerstve suroviny.
- 3
Cesnak som nakrajal na drobno a tak isto paradajky ( komu sa chce da kozu dole). Na malej panvici som rozpalil trochu oleja dal oprazit cesnak a pridal paradajky trochu ochutil a podusil kratko, prilial trochu vody z polievky vmiesal creme fraiche s lyzicou muky , vsetko nalial do polievky a nechal par minut prevarit nakonie pridal lyzicu dve nasekej petrzlenovej vnate. Medzi tym som dal uvarene koleno zapiect do rury pod grill.
- 4
Koleno som naporcoval a pridal kazdemu kdo chcel do taniera....
- 3
vyzivne jedlo .Ja by som u mojich stravnikov nepochodila so strukturou...musela by som to rozmixovat a urobit bisque;-)
varecha.pravda.sk/recepty/kolumbijska-zemiakova-polievka/...
ja robievam takuto udenu, ale pridavam gersnu /barley/, vsetky kombinacie mozem co tu predstieras.
a musim pochvalit arrowroot tiez, asi uz kompletne nahradil skrobove mucky v mojej kuchyni.