Hovädzie plátky v pikantnej čokoládovej omáčke s chilli fotorecept
Foto: izabella929
Keď som pred rokom videla na ATV Lacibácsiho variť toto jedlo, pousmiala som sa a pomyslela som si, že ľudia už fakt nevedia, čo Zobraziť celý popisKeď som pred rokom videla na ATV Lacibácsiho variť toto jedlo, pousmiala som sa a pomyslela som si, že ľudia už fakt nevedia, čo vymyslieť od roztopaše...ale nedalo mi to, stále ma tento recept rušil a nemohla som na to nijako zabudnúť..a tak som ho dnes veru vyskúšala...môj poznatok? no niečo neuveriteľne výborné...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäso som pokrájala na hrubšie plátky...osušila a obalila v hladkej múke z oboch strán...na rozohriatej masti som plátky opiekla...
-
2
do rajnice som zliala výpek a pokrájala do neho cibuľu...opiekla a pridala som paradajkový pretlak..
-
3
pridala som 2 lyžice balzamikový ocot, víno, soľ , mleté čierne korenie a pridala som hovädzí vývar.../práve sa mi varila polievka na sporáku z hovädzieho rebra/ toto všetko som nechala zovrieť...
-
4
do hotovej pripravenej šťavy som vložila hovädzie plátky...varila na úplne slabom plameni a iba raz som mäso počas dusenia podliala troškou vývaru...mäsko sa dusilo 120min..
-
5
hotové mäkké mäsko som vybrala z omáčky...nastrúhala som čokoládu a polámala do nej kúsky chilli papričky..
-
6
nastúhanú čokoládu s chilli som dala do omáčky a nechala prejsť varom..
-
7
mäso som vrátila do omáčky a iba minútku nechala , aby sa spolu skamarátili chute...
-
8
k tomuto skvelému mäsku som podávala penne...nabrala na taniere, ozdobila chilli , pomarančom, limentkou a petržlenovou vňaťkou...prajem vám dobrú chuť..
Hezky popsana priprava je v ceskem poradu "Kluci v akci" nebo kdekoliv se da vyhledat v Google. Mne osobně to vubec nechutna, jedla jsem nekolikrat original. Ale znam lidi, kteri jsou nadseni. Nechci tu nikoho odradit !
www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-re...
No a ak píšeš,že výsledok obeda je výborný,verím.Nikdy som takéto niečo nevarila,ale uvarím.Recept sa mi páči,už je v KK a ja ti dávam zaslúžených 5*.
robievame niečo podobné, ale rajčinový pretlak - to by nás nenapadlo…čokoláda a červené, to je fantázia