Dusené hovädzie mäso
Hovädzie medailóniky so špenátom a s makovou polentou
Autor receptu: redakcia
Postup- Do hrnca nalejeme 1 l vody, pridáme soľ,
maslo, mak a kukuričnú polentu. Zmes privedieme
do varu a na miernom ohni varíme do zhustnutia. Hustú kašu dáme do menšej formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie a na 5 minút
ju dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Po
vychladnutí nakrájame na ľubovoľné tvary.
- Hovädziu sviečkovicu nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme a opečieme sprudka
na panvici na rozpálenom oleji z oboch strán. Pridáme víno a asi 4 minúty podusíme.
- Vlašské orechy nasekáme najemno. Na panvici roztopíme maslo, na ktorom orestujeme nasekané orechy, pridáme baby špenát,
dochutíme soľou, korením, trochou čerstvého
rozmarínu a chvíľku podusíme.
|