Hovädzie kocky s fernetom a kakaom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Hovädzie na čokoláde už tu na Vareche mám. Dnes som vyskúšala hovädzie kocky s koňakom a kakaom. Určite budete uvažovať, akú to len už môže mat chuť. Môžem vás ubezpečiť, že veľmi chutná kombinácia. Použila som lekvár slivkový s kakaom, fernet a kakao.

5
porcií
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädziu nožinu som umyla, osušila.
  2. Pripravila som si suroviny. Mäso som nakrájala na kocky. Cibuľu, slaninu a klobásu som nakrájala tiež.
  3. Do rajnice som dala nakrájanú slaninu, pridala som na kolieska nakrájanú klobásu a cibuľu. Spolu som všetko orestovala.
  4. Pridala som nakrájané mäso. Podliala som ho koňakom a dusila som, pokiaľ sa celkom tekutina neodparila a zostalo mäso na tuku. Potom som mäso osolila, pridala som mleté korenie, chilli papričku, nové korenie, bobkový list, oregano, muškátový oriešok, zázvor, slivkový lekvár s kakaom a mäso som podliala vodou tak, aby bolo ponorené. Pod pokrievkou som ho dusila do mäkka.
  5. Vo vode som rozmiešala jednu lyžicu kakaa na úplne hladkú kašičku.
  6. Hotové uvarené mäso som ešte dochutila.
  7. A pridala som kakao. Nechala som 2 minúty prejsť varom. Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu nokerle.
  8. Hotové jedlo som naložila na taniere. Moja susedka prišla práve vhod ku mne a ochutnala toto nové jedlo. Povedala, že nič chutnejšie ešte nejedla a mala dojem, že som robila divinu. Prajem vám dobrú chuť.