Hovädzie kocky s fernetom a kakaom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Hovädzie na čokoláde už tu na Vareche mám. Dnes som vyskúšala hovädzie kocky s koňakom a kakaom. Určite budete uvažovať, akú to len už môže mat chuť. Môžem vás ubezpečiť, že veľmi chutná kombinácia. Použila som lekvár slivkový s kakaom, fernet a kakao.
5 porcií |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädziu nožinu som umyla, osušila.
- Pripravila som si suroviny. Mäso som nakrájala na kocky. Cibuľu, slaninu a klobásu som nakrájala tiež.
- Do rajnice som dala nakrájanú slaninu, pridala som na kolieska nakrájanú klobásu a cibuľu. Spolu som všetko orestovala.
- Pridala som nakrájané mäso. Podliala som ho koňakom a dusila som, pokiaľ sa celkom tekutina neodparila a zostalo mäso na tuku. Potom som mäso osolila, pridala som mleté korenie, chilli papričku, nové korenie, bobkový list, oregano, muškátový oriešok, zázvor, slivkový lekvár s kakaom a mäso som podliala vodou tak, aby bolo ponorené. Pod pokrievkou som ho dusila do mäkka.
- Vo vode som rozmiešala jednu lyžicu kakaa na úplne hladkú kašičku.
- Hotové uvarené mäso som ešte dochutila.
- A pridala som kakao. Nechala som 2 minúty prejsť varom. Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu nokerle.
- Hotové jedlo som naložila na taniere. Moja susedka prišla práve vhod ku mne a ochutnala toto nové jedlo. Povedala, že nič chutnejšie ešte nejedla a mala dojem, že som robila divinu. Prajem vám dobrú chuť.