Hovädzie dusené s koreňovou zeleninou
Autor receptu: thedrunkchef
Vyzerá to ako guľáš, ale nie je to guľáš. Má menej šťavy a je bez mletej papriky.
15 minút príprava |
140 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji si orestujeme cibuľu nakrájanú na kocky, v množstve ako máme mäsa. Po chvíli k cibuli pridáme drvenú rascu, bobkový list, chilli papričky (podľa chuti) a nakrájaný cesnak (taktiež podľa chuti).
- Do základu pridáme na väčšie kocky nakrájané mäso a restujeme, než sa nám zatiahne. Osolíme a okoreníme.
- Keď sa nám mäso zatiahlo prihodíme tymián, zamiešame a zalejeme vodou alebo vývarom do výšky mäsa. Necháme zovrieť a potom prikryté hodinu dusíme na miernom ohni.
- Po hodine dusenia pridáme na väčšie kusy nakrájanú koreňovú zeleninu a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a necháchame pomaly dusiť ďalšiu hodinu až hodinu a pol.
Podávame s chlebom.