Foto: 2010
Vzdy sme doma robili hovadzie len tak tradicne s vodou ked tak sme najviac pridali cervene vino.Minuly tyzden sme robili klobasy na hnedom Zobraziť celý popisVzdy sme doma robili hovadzie len tak tradicne s vodou ked tak sme najviac pridali cervene vino.Minuly tyzden sme robili klobasy na hnedom pive a vysledok bol vyborny.Tak som spravil vyskum a pomocou Googla som prisposobil tento tradicny irsky recept s ciernym pivom a som si pozical trik ako maso zamucit a pridat pomarancovy dzus on Nigelli.Komu vadim ze nam diakritiku nech necita.Ale bolo to aj tak super to pivo zreaguje s masom ktore sa uplne rozpadavalo a robi vybornu hustu omacku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg (predné) |
|
100 g platky |
|
2 lyzice |
|
1lyzicka |
|
2 |
|
1 lyzica nakrajany nadrobno |
|
1 |
|
2 struciky |
|
2 |
|
1 |
|
1lyzicka |
|
1/2 lyzicky |
|
1/2 lyzicky |
|
4 lyzice |
|
500 ml |
|
1 |
|
|
|
1 hrncek maly |
|
podla potreby |
|
Postup
-
1
Lacne hovadzie maso odblanine a nakrajame na kocky cca 2 cm. Do sa igelitoveho sacku si dame zmes muky a cierneho, noveho korenia a papriky a premiesame. Pridame maso nakrajane na kocky a poriadne popretriasame.Tym obalime maso perfektne a rychlo. Vyberieme polozime na velke sitko a otrasieme zvysnu muku. Odlozime
-
2
Nakrajame si cibulu , cesnak ,cerstvy zazvor , anglicku slaninu a mrkvu a vsetko spolu rychlo cca 5 minut opecieme na troche oleja.
-
3
Na rozohriatom oleji dame oprazit-zatiahnut obalene maso, treba ho davat po davkach aby sa nam nezacalo dusit.
-
4
Vsetko prelozime do vacsieho hrnca a pridame stavu z jedneho pomaranca
-
5
Do vypeku v pekaci pridame rozrobene paradajkove pyre v hrnceku vody a lyzicku stiplavej anglickej horcice ( podobne ako slovenska chrenova ).Vareskou zoskriabeme zo dna a prehrejeme a pridame do hrnca s masom.
-
6
My sme mali cerstve bylinky zo zahrady( tymian a bobkovy list ) ale susene su tak isto perfektne.
-
7
A to najlepsie nakoniec dobre irske cierne pivo Guinness, . Ked sa vsetko zacalo varit plamen sme znizili skoro na minimum a nechali pomalicky dusit klasicky ziadna kuchta cca 2 1/2 hodiny, pridali trocha vody ked bolo treba. To pivo urobilo zazraky, vyskusajte uvidite- ochutnate.
-
8
Servirovali sme s dvojfarebnym pyre , biele klasicke a oranzove zo sladkych zemiakov s pazitkou.
Inac je to naozaj dobry chutny recept.
( mam prvy krat pristup k slovenskej klavesnici ...ale neviem ako ju mam pouzivat) sorry