Hovädzie dusené na čiernom pive

2010 - bez fotky2010, 20. novembra 2010
Hovädzie dusené na čiernom pive
Foto: 2010

Vzdy sme doma robili hovadzie len tak tradicne s vodou ked tak sme najviac pridali cervene vino.Minuly tyzden sme robili klobasy na hnedom Zobraziť celý popisVzdy sme doma robili hovadzie len tak tradicne s vodou ked tak sme najviac pridali cervene vino.Minuly tyzden sme robili klobasy na hnedom pive a vysledok bol vyborny.Tak som spravil vyskum a pomocou Googla som prisposobil tento tradicny irsky recept s ciernym pivom a som si pozical trik ako maso zamucit a pridat pomarancovy dzus on Nigelli.Komu vadim ze nam diakritiku nech necita.Ale bolo to aj tak super to pivo zreaguje s masom ktore sa uplne rozpadavalo a robi vybornu hustu omacku.

4-6
porcie
25 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (predné)
100 g platky
2 lyzice
1lyzicka
2
1 lyzica nakrajany nadrobno
1
2 struciky
2
1
1lyzicka
1/2 lyzicky
1/2 lyzicky
4 lyzice
500 ml
1
1 hrncek maly
 podla potreby




Postup

  1. 1

    Lacne hovadzie maso odblanine a nakrajame na kocky cca 2 cm. Do sa igelitoveho sacku si dame zmes muky a cierneho, noveho korenia a papriky a premiesame. Pridame maso nakrajane na kocky a poriadne popretriasame.Tym obalime maso perfektne a rychlo. Vyberieme polozime na velke sitko a otrasieme zvysnu muku. Odlozime

    Hovädzie dusené na čiernom pive  - obrázok 1
  2. 2

    Nakrajame si cibulu , cesnak ,cerstvy zazvor , anglicku slaninu a mrkvu a vsetko spolu rychlo cca 5 minut opecieme na troche oleja.

    Hovädzie dusené na čiernom pive  - obrázok 2
  3. 3

    Na rozohriatom oleji dame oprazit-zatiahnut obalene maso, treba ho davat po davkach aby sa nam nezacalo dusit.

    Hovädzie dusené na čiernom pive  - obrázok 3
  4. 4

    Vsetko prelozime do vacsieho hrnca a pridame stavu z jedneho pomaranca

    Hovädzie dusené na čiernom pive  - obrázok 4
  5. 5

    Do vypeku v pekaci pridame rozrobene paradajkove pyre v hrnceku vody a lyzicku stiplavej anglickej horcice ( podobne ako slovenska chrenova ).Vareskou zoskriabeme zo dna a prehrejeme a pridame do hrnca s masom.

    Hovädzie dusené na čiernom pive  - obrázok 5
  6. 6

    My sme mali cerstve bylinky zo zahrady( tymian a bobkovy list ) ale susene su tak isto perfektne.

    Hovädzie dusené na čiernom pive  - obrázok 6
  7. 7

    A to najlepsie nakoniec dobre irske cierne pivo Guinness, . Ked sa vsetko zacalo varit plamen sme znizili skoro na minimum a nechali pomalicky dusit klasicky ziadna kuchta cca 2 1/2 hodiny, pridali trocha vody ked bolo treba. To pivo urobilo zazraky, vyskusajte uvidite- ochutnate.

    Hovädzie dusené na čiernom pive  - obrázok 7
  8. 8

    Servirovali sme s dvojfarebnym pyre , biele klasicke a oranzove zo sladkych zemiakov s pazitkou.

Diskusia k receptu

frezia68
No,vyzerá to na pochúťku,už je v KK.Neviem kedy,ale určite vyskúšam s tmavým Šariš :-))) ,lebo jedno mám doma.Myslíš,že je írske lepšie?
babidka
Prave som rozmyslala , ze taky dobry recept a ja neviem , odkial cierne pivo ...:-) U nas sa alkohol nepije a tak som ani nevedela , ci sa da kupit u nas take pivo ! :-) takze dakujem @2010 za recept a @frezii za radu .:-))))
frezia68
@babidka :bola návšteva,tak boli pivečká v zásobe a čo zvýši,tak počká na ďaľšiu.Ale už kupujem tak,že sledujem záruku,lebo sa stalo,že po záruke....lebo nemá kto piť :-)))
marianne69
A keby som tam suchla Budweiser-svetly,bola by som velky barbar?Zrovna som prisla z obchodu a kupila som ho.:-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Môžem vám povedať, že určite to bude vynikajúce.Ja som robila pred pár dňami bravčové /moravský vrabec/ a tam išlo taktiež pivo.Bolo to fakt vynikajúce a lahodnejšie.
viera1
@marianne69 ,svetlé pivo je úplne niečo iné,takže by som to nerobila,ak by som chcela ochutnať toto.
danculka
U nás sa hovädzie zje na hocijaký spôsob a tento recept vyzerá dobre.Uložímsi do KK a vyskúšam.
helca103
robievam mäsko na pive aj kura na pive ale tento recept nepoznám... a marianne69 veru svetlé pivo by som tam nedavala je to tak ako píše viera1 to nie je ono.
jody
Krasne odprezentovane a urcite vyborne. Ta jin jang kasa ma dostala :-) KK
cistinka
Skvelý recept. No mňa zaujala tá dvojfarebná kaša...ako príloha to dobre vyzerá.
altyn
Aj ja občas podlievam hovädzie mäso tmavým pivom alebo aj červeným vínom a je to naozaj fajnotka, len na ten pomaranč by som asi nenašiel odvahu... :-)))
2010
ten pomaranc tam nieje citit , prida trochu sviezej chute a pouziva sa na miesto cukru. Do kazdej omacky je dobre dat trosku cukru dostane taku "komplexnejsiu chut".Vyskusaj
altyn
@2010 už som skúsil tvoje recepty, a zatiaľ chutili výborne, tak možno skúsim... :-)))
sovka62
Tak to sa mi páči! Určite vyskúšam a keďže za rohom máme Irish Pub, tak si pôjdem do fľašky dať načapovať aj originál pivo. Len tá kaša zo sladkých zemiakov bude chýbať. @altyn nemaj z toho pomaranča strach. S mäsom je to naozaj dobrá kombinácia, skús pozrieť na moje záhadné bravčové, tam je šťava z dvoch veľkých pomarančov a keď to ješ, cítiš len, že je to dobré, ale pomaranč to nepripomína.
remcula
Já dělávám pivovarský guláš a je skvělý. Tohle bude určitě taky mooc dobréé!!
lucylee
perfiš, mňa najviac zaujala tá príloha, to je tak krásne naservírované...také farebné, nikdy ma nenapadlo skúsiť pol sladkých pol normálnych zemiakov a pekne ich vytvarovať, dík za nápad a aj to mäsko vyzerá chutne, urobím manželovi...
dorisa
Zaujímavý recept! Blahoželám k výhre.
jerica
Gratulácia k výhre , zaujímavé rcp.som nekomentovala , ale keď vyšiel som si ho stiahla (vytlačila A4) a teraz sa teším z výhry Tvojho receptu.
2010
Dakujem, prave som bol v tranzite na cestach ked som sa dozvedel.
Inac je to naozaj dobry chutny recept.
( mam prvy krat pristup k slovenskej klavesnici ...ale neviem ako ju mam pouzivat) sorry
daewootn
...pre 2010, diakritika Ťa nemusí trápiť, recept nemá chybu, foto postup bez chyby, obrázky 1* ostre, zrozumiteľné....nech sa darí....



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia