Hovädzia roštenka
Hovädzia roštenka (fotorecept)
Autor receptu: laurisia
Bežne tento recept robím z hovädzej roštenky, ale včera som nedostala kúpiť, tak som robila z teľacieho pleca.
8 porcií |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädziu roštenku vyberieme aspoň hodinu pred úpravou z chladničky. Narežeme na tenké porcie a naklepeme. Následne posolíme a okoreníme. Necháme trošku postáť. Ja používam radšej korenie 4 farieb, ale pokojne môže byť len čierne. Je však dobré, aby bolo čerstvo pomleté.
- Necháme trošku postáť, aby soľ prenikla do mäsa. Na horúcom oleji, alebo bravčovej masti - kto čo preferuje, prudko opečieme z oboch strán a opražené kúsky preložíme do kuchty.
- Nakrájame si nadrobno cibuľu, papriku a paradajky. Keď je všetko mäso opečené, vo výpeku opražíme zeleninu, podlejeme trochou vody a túto zmes nalejeme na mäso. Necháme dusiť v kuchte tak 20 minút. Ak nepoužijeme kuchtu, tak asi hodinu.
- V prípade, ak sa nám zdá šťava veľmi riedka, môžeme ju zahustiť troškou zemiakového škrobu zamiešaného v studenej vode. Necháme chvíľu povariť. Podávame s ryžou, prípadne s tarhoňou a zeleninovým šalátom podľa chuti.