Hovädzie mäso
Hovädzí stroganov (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Kúsok dobrého mäsa, zopár ingrediencií a máte výborne jedlo
na stole.
4 porcie |
25 minút príprava |
50-60 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na stroganov. Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na plátky, ktoré pokrájame na tenké pásiky.
- Pokrájané mäso osolíme, okoreníme, posypeme hladkou múkou a dobre premiešame. Olej rozpálime, pridáme pokrájané mäso a za občasného miešania ho opečieme z každej strany. Cibuľu očistíme pokrájame na drobno a orestujeme na oleji do sklovita.
- Orestovanú cibuľu pridáme k mäsu a podlejeme trochou vývaru. Dusíme pod pokrievkou na miernom plameni za občasného miešania a podlievania vývarom domäkka.
- Pred dovarením pridáme horčicu, paradajkový pretlak, krátko povaríme. Nakoniec podlejeme smotanou a necháme prejsť varom, dochutíme soľou podľa seba. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo knedľou. U mňa dnes domáca knedľa, ktorú si vždy pripravím v predstihu. Dobrú chuť.