Horniacka krkovička
Autor receptu: klaura
Tento recept mám už dávno ... viem, že bol z akéhosi časopisu a chutil celej rodine ... je pre tých, čo nemajú problém s cholesterolom a hmotnosťou ... ale veď raz za čas ... :))))
6-8 porcií |
15 minút príprava |
60-90 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso nakrájame na rezne, neklepať !, posolíme a pokoreníme.
- Potrieme horčicou a poukladáme ošúpanú a na koliečka nakrájanú pikantnú údenú klobásu.
- Posypeme nakrájaným cesnakom a cibuľou.
- Na vrch ešte rozsypeme razcu a grilovacie korenie. Podlejeme pivom, zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov.
- Pečieme 1 -1,5 hod. a posledných 20 minút odokryté. Podľa potreby dolievame pivo. Podávame so zemiakovou kašou a uhorkou. Ale chutilo nám aj s tarhoňou ... :)