Horalský guľáš
Autor receptu: patroveckypitrs
Tento recept mám ešte s čias vojenčiny keď sme chodili strážiť do hôr a mlade
chlapské žalúdky boli stále hladne a spolu vojak ktorého sme prezývali horal doniesol
recept starej mami guľáš tak sme ho nazvali podľa jeho prezývky.
10 porcií |
20 minút príprava |
90-100 minút tepelná úprava |
Postup
- Táto dávka je asi na 5l. Fazuľu namočíme deň vopred. Do hrnca dáme nakrájanú cibuľu speníme na masti do sklovitá, pridáme na drobno nakrájaný cesnak, chvíľu podusíme a pridáme na kocky nakrájané mäso. Chvíľu podusíme nech sa mäso zatiahne a pridáme fazuľu zalejeme vodou do pol hrnca a varíme zatiaľ nesolíme. Fazuľa sa tak skôr uvarí.
- Ak máme mäso a fazuľu mäkké tak tam vložíme nakrájané a očistené zemiaky, osolíme a vlejeme drienkovicu, ktorá nám zmení chuť gulášu.( kto nechce nemusí dať). Ďalej varíme nech nám aj zemiaky zmäknú. Jeden zemiak si nastrúhame pridáme múku, vajce zamiešame a nahadžeme halušky priamo do vriaceho guláša. Keď nám vyplávajú na povrch pridáme zasmažku s múky a papriky. Povaríme asi 5 minút a odstavíme zo sporáka. Podávame s chlebom. Dobrú chuť.