Foto: babkamt
Tento recept mám od môjho otca, ktorý bol kuchárom. Chutí celej mojej rodine. Je veľmi chutný.Väčšinou si moji stravníci dávajú dupľu.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bravčové mäso pokrájaj na rezance .
-
2
Pripravím si aj cibuľu.
-
3
Na rozohriatom oleji pokrájanú cibuľu orestujem. Potom k nej pridám na slížiky nakrájané mäso.Mäso opečiem , pridám soľ , mleté čierne korenie a 2čl mletej rasce.Mäso v tlakovom hrnci varím 40 minút , podlejem ho asi 150 ml vody.Do mäkkého mäsa rozbijem 3 - č vajíčka. Stále miešam , kým sa vajce zrazí.
-
4
Očistím zemiaky , nakrájam ich na hranolky . Hranolky premiešam s trochou oleja.Rúru zapnem na 200 ° C. Pečiem ich asi hodinu.Nakoniec hotové hranolky zmiešam s mäsom. Podávam s hlávkovým šalátom. Prajem dobrú chuť.
A ak nám radí pán kuchár sto ľudí sto chutí.
hranolky je to zvláštne.
vyskúšam a uvidím .