Hokkaido nátierka (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Zo záhrady som si priniesla tekvice Hokkaido a začala som hľadať recepty, už som robila polievku, piekla s mäsom, so zemiakmi, na sladko a už som nevedela čo ďalej... pomohol mi ale ujo Gúgl ktorý mi poradil a ja som si vybrala takúto nátierku.... ten beťár mi poradil vskutku dobre :-)
5 minút príprava |
15 minút na 250 °C |
Postup
- tekvicu Hokkaido umyjeme, dužinu vyberieme a nakrájame na kocky aj so šupou, Hokaido sa nešúpe... uložíme na plech a polejeme slnečnicovým olejom
- a dáme piecť do horúcej rúry 15 minút.
- upečené Hokaido spolu s cesnakom a trochou slnečnicového oleja rozmixujeme... ja som nemixovala, len som roztlačila vidličkou, keď som videla tú krásnu slniečkovú farbu bolo mi ľúto mixovať, veď som neni bezzubá :-)
- pridala som petrželku, soľ a mleté čierne korenie a za lyžicu kyslej smotany aby bola nátierka krémovitejšia... odporúčam veľa cesnaku
- podávame natreté na hrianky...