Rybací paprikáš

Hoki paprikáš (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný obed z ryby Hoki.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryby Hoki som nakrájala na menšie kocky.
  2. Zaliala som ich mliekom a nechala postáť pol hodinu.
  3. Pripravila som si suroviny na základ paprikášu. Papriku, paradajky a cibuľu som nakrájala.
  4. Na rajnicu som dala roztopiť maslo. Vždy do neho pridám trošku oleja, aby sa nepripaľovalo.
  5. Pridala som nakrájanú cibuľu a trošku som ju opiekla do svetlohneda.
  6. Pridala som papriku a paradajky a za stáleho miešania som všetko spolu podusila.
  7. K opečenému základu som pridala mletú papriku a ihneď som podliala všetko bielym vínom. Takto pripravený základ som varila 15 minút. Pridala som soľ a mleté čierne korenie.
  8. Vymiešala som v smotanu s múkou.
  9. Keď bol základ uvarený, pridala som smotanu.
  10. Všetko som premiešala a ihneď som pridala ryby. Smotana s múkou potrebuje iba prejsť varom tak dlho, koľko potrebujú povariť ryby. Netreba prudko miešať, aby sa mäso nerozpadlo.
  11. Takže som všetko varila 5 min a na záver som pridala oregano a šťavu z pol citrónu.
  12. K tomuto obedu som podávala kolienka. Zvyknem robiť nokerle s kôprom, no zatiaľ mám kôpor ešte veľmi malý. Prajem vám dobrú chuť.