Rybací paprikáš
Hoki paprikáš (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný sviatočný obed z ryby Hoki.
2 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryby Hoki som nakrájala na menšie kocky.
- Zaliala som ich mliekom a nechala postáť pol hodinu.
- Pripravila som si suroviny na základ paprikášu. Papriku, paradajky a cibuľu som nakrájala.
- Na rajnicu som dala roztopiť maslo. Vždy do neho pridám trošku oleja, aby sa nepripaľovalo.
- Pridala som nakrájanú cibuľu a trošku som ju opiekla do svetlohneda.
- Pridala som papriku a paradajky a za stáleho miešania som všetko spolu podusila.
- K opečenému základu som pridala mletú papriku a ihneď som podliala všetko bielym vínom. Takto pripravený základ som varila 15 minút. Pridala som soľ a mleté čierne korenie.
- Vymiešala som v smotanu s múkou.
- Keď bol základ uvarený, pridala som smotanu.
- Všetko som premiešala a ihneď som pridala ryby. Smotana s múkou potrebuje iba prejsť varom tak dlho, koľko potrebujú povariť ryby. Netreba prudko miešať, aby sa mäso nerozpadlo.
- Takže som všetko varila 5 min a na záver som pridala oregano a šťavu z pol citrónu.
- K tomuto obedu som podávala kolienka. Zvyknem robiť nokerle s kôprom, no zatiaľ mám kôpor ešte veľmi malý. Prajem vám dobrú chuť.