Hokejové chrumkanie (fotorecept)

Hokejové chrumkanie (fotorecept)
Foto: rennatte
rennatteRennatte, recept pridal: 18. mája 2012 19:06Ďalšie jeho recepty

Ak by ste zabudli na zajtra kúpiť nejaké chrumkanie k hokeju, tak ešte hodinu pred zápasom stihnete domáce čipsy.

Suroviny

15
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Očistené zemiaky nastrúhame na tenké plátky
Hokejové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 1

2

umyjeme v studenej vode od škrobu
Hokejové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 2

3

vysušíme na čistej utierke
Hokejové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 3

4

polovicu ochutíme soľou, druhú polovicu grilovacím korením, dobre premiešame, vyprážame na horúcom oleji, alebo vo fritovacom hrnci, hotové vyberáme do misy so servítkou, ktorá vysaje prebytočný tuk
Hokejové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 4

5

solených mi vyšlo 130g
Hokejové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 5

6

korenených 180g
Hokejové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 6

7

tak už len fandiť našim hokejistom " Nech Bože dá ten víťazný góóóóóóóóóól".
Hokejové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hubata, 18. mája 2012 o 20:05
    Ja týmto chipsom hovorím "staničné". Za mojich mladých čias neboli umelohmotné chipsy, ale takéto naozajstné - zemiakové a predávali ich v staničných bufetoch v celofánových sáčkoch.
    Vďaka za pripomenutie, musím ich niekedy urobiť o prestávke medzi dvomi tretinami.


  • margaretka28, 18. mája 2012 o 20:12
    Noo,to si najprv budem musieť kúpiť tú fritézu,neviem si totiž predstaviť,že to robím na panvičke pre 6 člennú rodinu,ani by som nestíhala,zjedli by aj mňa !


  • evanaaa, 18. mája 2012 o 20:13
    Veru, @hubata , aj ja som ich mala rada, niekedy boli aj na jarmokoch a podobné sú v Kauflande, ale len výzorom, musím si prečítať zloženie..
    @renatte , máš ich pekné, chrumkavé, ja ich cítim....dobrý nápad, tieto domáce. Predpkladám, že sú zo starých zemiakov.


  • afataga, 18. mája 2012 o 20:15
    aj ja ich mam rada a niekde obcas predsa len maju take stanicne :-) vyrabaju ich male vyrobne, dobre maju v Metre v krabici po 12 sackov, su slovenske,




  • izabella929, 18. mája 2012 o 20:17
    jej, no teeeda, to je ale aktuálna voľba.-))))kiež by to našim hokejistom pomohlo v boji o medaile.-))))))))krásne sa ti vydarili.-)


  • izabella929, 18. mája 2012 o 20:18
    Slovenskooo, Slovenskooo, heja ,heja Slovemskooo.-)))


  • niniatko, 18. mája 2012 o 20:32
    @hubata @evanaaa my ich voláme krčmové a v krčmách sú stále dostať a myslím, že aj chutia tak ako si ich pamätám z detstva... a neviem odkiaľ ste, ale u nás v Nitre v Nitrazdroji ich tiež dostať (aspoň pred rokom tam boli, teraz som to už dlho nebola)


  • hubata, 18. mája 2012 o 20:50
    Tak to sú záhorácke krčmy potom zle zásobené, ja som ich teda nikde nevidela! Ale možno to bude tým, že na staré kolená už nechodím do šenku "U koňa" ale po salašoch.
    Ale som vďačná @Rennatte že mi ich týmto pekným receptíkom pripomenula.


  • rennatte, 18. mája 2012 o 21:16
    @hubata ,
    ako deti, skolacky sme po skole chodili na ne do hotela Zahoran, terajsi Atrium, tam ich robievali v kuchyni a tiez boli v celofanovych sackoch :-)


  • radulienka, 18. mája 2012 o 22:28
    Tieto čipsy robím aj ja a minule tu boli dané také zeleninové, tie robím odvtedy tiež - paštrnák, mrkva, cvikla, petržlen - mňam, len tu v Prahe mám ťažkú pozíciu s tým hokejom, ale držím Slovákom, samozrejme...


  • zvoncek, 18. mája 2012 o 23:59
    Mnohé "staré recepty" vo mne vyvolávajú spomienku na rodičov, starých rodičov, na detstvo.
    nuž hokejové chrumkanie - spomínam na začiatky TV, v činžáku bola len v jednej domácnosti,´´ pri hokeji alebo aj iných prenosoch sa zišli viacerí susedia aj so svojimi polvičkami,niekedy ich bol aj do tucta, obrazovka bola malá, sedelo sa na šamerlíkoch, štokerlách a stoličkách,tak usporiadaných, aby každý videl (hlava pri hlave), no a my dve kamošky (8- 10 ročné )sme mali na starosti "občerstvenie", pre pivo sa išlo čapované s veľkými krhlami na mlieko , nuž a k tomu sme robili , ako sme tomu hovorili opečené zemiačiky, strúhadlo sme nemali, pekne sme ich rezali na lopáriku, nechali tzv. spotiť, vyutierali utierkou a vysmážali z oboch strán na masti v palacinkáčoch (tak sme volali panvicu)naraz na troch na plynovom sporáku.
    Radi sme mali krasokorčulovanie, pretože tam sme museli len uvariť čaj, do ktorého sme naliali malinovú šťavu a uvarili kávu pre mamičky (tie vždy doniesli niečo napečené., takže sme sa mohli aj my dívať , popíjať čajík a papkať).


  • modrykamen, 19. mája 2012 o 05:49
    Určite dnes urobím. Dúfam, že si budeme môcť k nim zapiť aj pohár vína na oslavu víťazstva.


  • lavacka, 19. mája 2012 o 08:16
    Mas ich nadherne a urcite boli aj chutne. Aj ja ich dnes budem robit, ale dufam, ze ovela viac nam vsetkym bude chutit dnesne vecerne vitazstvo. Cesi sa porazia sami nasim ceskym trenerom, p. Vujtkom. Milujem tohoto charizmatickeho, pokorneho, pokojneho, mileho CLOVEKA, DAKUJEM ZA VSETKO CO UZ DOTERAZ S NASIMI HOKEJISTAMI DOSIAHOL, vdaka Ti BOZE, ze si nam ho poslal do cesty a prosim daj BOZE ten vitazny gol. RENNATTE Tebe vdaka za inspiraciu.


  • hviezdickaz, 19. mája 2012 o 08:36
    Pekne pripomenutie,doma sme si ich casto robievali,ked sme boli mali... Posli trosku ;-)


  • sovka62, 19. mája 2012 o 11:04
    Spomienka na mladosť, ani som netušila, že sa také originálne dajú vyrobiť doma. Žasnem!
    Áno, dievčence, krčmové a staničné, moje najmilovanejšie, tam kde súrodenci mali chuť na čokoládu, ja na zemiačiky a na "staničné žemle". Moje rovesníčky si ich budú pamätať, prekrojené, vložený plátok masla (asi nemal kto rozotrieť) a pár krúžkov turistickej salámy, najlepšie na svete, preto som vždy milovala cestovanie.
    @ninatko , máš pravdu, v Nitre sa dali kúpiť ešte aj v osemdesiatich rokoch a ak som tam mala cestu, nikdy som bez nich neodišla.
    @radulienka , naposledy som ich jedla v januári, predstav si, práve v Prahe.


  • mracik9, 19. mája 2012 o 11:47
    Keď som ten recept čítala,prve čo mi zišlo na um bolo, koľko zemiakov mám v chladničke,dík za inšpiráciu,určite mi zabehnú,keď budem kričať góóóól


  • zinnajdha, 19. mája 2012 o 16:10
    takéto nám pripravoval náš ocko- občas, k hokeju...


  • marienka44, 19. mája 2012 o 22:03
    @Rennatte , urobila si mi chute, aj ked je uz po hokeji. Gratulujem nasim k zasluzenemu vitazstvu.
    V bode 4 pises, ze dopredu pred vysmazenim sa osolia zemiaky. Ja som doteraz vedela, ze chipsy sa solia az po vysmazeni, aby boli chrumkave. Sol viaze vodu Vyskusam podla Teba a ukladam do KK, pekne foto


  • twixinka, 19. mája 2012 o 22:19
    júúj tie staničné boli také mastné, že mi z nich bolo zle. Mám radšej tieto novšie druhy, sú chrumkavé a nie také mastné, ale k hokeju sú dobré všetky druhy, ináč dnes sme to tým čechúňom natreli čo?


  • medovnicek, 21. mája 2012 o 09:50
    pripomenula si mi moju mladosť, kúpila som si ich vždy, keď som mala príležitosť


  • garanco, 21. mája 2012 o 09:56
    Aj mne sa vynorili spomienky z detstva: keď som prišla domov z korčuľovania na otvorenom klzisku, poriadne vymrazená, už ma na stole čakali "pečené zemiačky", ako píše @zvon ček , krájané na lopáriku, niektoré hrubšie, iné chrumkavé tenučké - ale bola to výborná pochúťka. Dnes sa nám už akosi nechce s tým piplať.


  • rennatte, 21. mája 2012 o 13:25
    dakujem za komentiky a ako to tu citam, vyvolala som vela spomienok na detstvo,,,ja sama rada citam a pocuvam zazitky z detstva ako si ludia svojpomocne vedeli vyriesit akukolvek neriesitelnu vec a situaciu a pri dnesnej technike to je az obdivuhodne,,,no koho by napadlo robit cipsy doma, ked ich je plne obchody a roznych prichuti? ze?


  • janka5, 22. marca 2013 o 08:15
    v lete ich robim casto su fajne



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist