HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica to je recept pre tých obľubujú hlivu, okrem polievočky, robievam aj takto. Neudávam množstvo,každý si zvolí koľko bude potrebovať na počet porcií. Ja som robila dve porcie. Mala som dva krásne trsy,nepopraskané klobúčiky , radosť s tým pracovať.

2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. pripravené suroviny: hliva ustricová, cibuľka , cibula na lupene
  2. klobúk z hlivy narežem od sredu smerom von
  3. tak isto narežeme aj spodnú časť
  4. pripravené na panvicu
  5. na panvicu nalejem olej
  6. klobúčiky hlivy dám na teplý olej
  7. osolím podľa chuti
  8. prehriate málinko podlejem horúcou vodou
  9. prikryté opekám , zároveň sa hliva dusí
  10. po chvíľke pečenia klobúčiky hlivy otočím, pridám cibuľku a lupienky z cibule
  11. okorením
  12. na cibuľku som dala trochu masla
  13. prikryté nechám pomaly dopiecť
  14. medzi opekaním si pripravíme servírovanie,listy z jarného hlávkového šalátiku polejem citrónovou šťavičkou
  15. dáme zaemiakové pyré
  16. doložíme opečenou hlivou