Hanger steak s teriyaki marinádou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 22. apríla 2017
Hanger steak s teriyaki marinádou (fotorecept)
Foto: afataga

Už som sa dlho chystala na túto marinádu, pozerala som viac receptov, aj tu je jeden od @2010, nakoniec som urobila podľa videa, kde Zobraziť celý popisUž som sa dlho chystala na túto marinádu, pozerala som viac receptov, aj tu je jeden od @2010, nakoniec som urobila podľa videa, kde varila japonská kuchárka.

2
porcie
10 minút
príprava
3,5 minút
tepelná úprava

Suroviny

60 ml
60 ml (japonský alkoholický nápoj)
60 ml (sladké japonské rýžové víno)
2 KL
1 KL
350 g
1/2 KL
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Z prvých 5 surovín som urobila marinádu a nechala v nej mäso asi 2 hod, pred tým som ho trochu okorenila. Keď som išla okolo, otočila som ho.

    Hanger steak s teriyaki marinádou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do rúry som si dala vyhriať jenské sklo na 70 °C, ako mi nedávno poradil jeden šikovný kuchár. Na panvicu som dala ozaj len štipku masti a keď bola riadne rozhorúčená, opiekla som mäso z prvej strany 2 min a z druhej 1,5 min, viac sa nedalo, lebo ten cukor začal prihárať. Teraz som vytiahla na linku sklo z rúry a položila som naň mäso a nechala na linke podľa spomenutej rady. Do panvice som vyliala marinádu a redukovala som ju asi 4 min.

    Hanger steak s teriyaki marinádou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stačilo asi chvíľu menej, lebo mi to strašne zhustlo :-), nabudúce budem vedieť. Na tanieri som mäso posypala hrubou soľou a pažítkou. Chuť vynikajúca.

  4. 4

    A aby som niekoho nesklamala, tak kúsok rozkvitnutej trnky:

    Hanger steak s teriyaki marinádou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

zolik
@Afataga
Mne sa takato uprava steaku v 1 kuse velmi paci. A aj omacku mam radsej hustu az "marmeladovu". Vo svojej podstate jednoduchy recept, z mala surovin, ale vysledok je exkluzivny.
P.S.: Ja viem, ze o hviezdicky Tebe nejde, ale zarazilo ma to velmi nizke hodnotenie. Ja som dala 5. Ziadny komentar pri rcpt nie je ale 6 ludi si uz zgustlo a vysledok 2,1 priemer. Je to zalostne, ale v istych "kruhoch" si asi velmi "oblubena" :-)
petrkluc
@Zolik (22.4.2017 21:13)

Já myslel, že hvězdy slouží na vyjádření názoru, který může být pozitvní nebo i negativní, ovšem zdá se, že každý podle tebe musí dát pouze pětku. Tohle není Facebook, tak si nepleť pojmy a průjmy, nebo hvězdy s tlačítkem "To se mi líbí".
haji
Stejky nedělám, konzumuji je minimálně, ale pochválím krásnou prezentaci, bezva fota! Bod 4 mě hodně potěšil! Jsi šikulka! U nás zima jako v Rusku, vypadá to na podobnou úrodu jako vloni, a to si ještě budeme gratulovat. Mávám!
tiginko
krásny kúsok sa ti podaril kúpiť, niekedy bývajú placatejšie. Gratulujem k precíznej príprave, hlavne kvôli zaujímavej omáčke ukladám. S mäsom už problémy nemávam - keď človek kúpi kvalitné vyzreté mäso tak je to vlastne brnkačka. @stanci11 ak sa dodrží primerane krátka doba prípravy (teda u mňa by v tomto prípade bola o nejakú minútku z každej strany dlhšia), tak aj amatér dokáže urobiť vynikajúci stejk. Základ je dobré mäso, samozrejme správne vyzreté, také v bežnom mäsiarstve veru nekúpiš
bubaya
To s jenskou misou je príma nápad, mohutná vďaka zaň. Mám, aj teryiaki priamo z Japonska, tak už len ten správne odležaný flák mäsa chýba. Ja som robila steaky v kuchte, ale kuchtu už nemám, tiež boli vynikajúce.
afataga
@zolik dakujem, ta marinada bola ozaj az moc husta, ale ved nabuduce budem vediet, k tomu ostatnemu co dodat? Najlepsie nevsimat
@terinka55 dakujem, mas pravdu
@dormella dakujem
@siisa az nabuduce, toto som robila pred 3 tyzdnami, len som to zabudla pridat a dakujem, uz sa vratil a vsetko zozral cestou :-)
@frezia dakujem, tebe sa to vari, ked nemas problem zohnat suroviny, ja tu mirin nekupim, co i tam dusu dam v tom boji divokom, ale ved naco su potom kamosky? :-)
@2010 dakujem za radu
@haji dakujem, ja by som ich jedla kazdy treti den :-), aj tu je hnus, dnes aj snezilo trochu
@mijaita zdravim tvoje chutove bunky, ten cukor tam podla mna patri, urcite to bude dobre aj bez neho, aj ked ine, ani ja nezvyknem davat cukor do marinady, ale tu skratka asi fakt ma byt, neviem porovnat bez cukru, lebo mirin uz nemaje :-(
@stanci11 dakujem, vobec to nie je tazke, len odvahu dievca :-) a kus masa k tomu
@dosa dakujem
duskousko
...zial, "recept" je viac o teryake omacke, ako o "steaku"... Nic nehovori nikomu slovo "hanger"...a potom nikto netusi, co za maso - ktoru cast hovadzieho! - si treba obstarat..., ani ako ho spracovat...(posypanie pazitkou je otazkal chuti.., ale s pripravou steaku nema tic spolocne!). Skoda...ani "snaha" sa neda ocenit!
afataga
@tiginko nemylis si to s flankom? Ten byva placaty, hanger nie, ten je vzdy rovnaky, len je piplacka ho ocistit, tu omacku skus kludne aj s inym kusom, myslim, ze ti bude smakovat
@bubaya nemas za co, steak v kuchte??? To si mala potom uvareny, ci uduseny, ci co? Neviem si to predstavit
@radox1 ver mi, ze aj ja, musim zas kupit
@veronika353 dakujem, neviem, kde byvas, ja kupujem toto maso v Metre, u vas je to Makro, ale nemaju ho vzdy bohuzial, je zatavene, tak ho take necham v chladnicke aj 2 tyzdne, podla datumu spotreby, otvorim, ocistim, naporcujem a co nepouzijem hned, dam do mraznicky
@duskousko je mi ta naozaj luto, ze si sam nedokazes vyhladat, co je hanger steak, ale nezufaj, ja ti pomozem, keby si mal este nejaky problem, mozes sa zas s doverou na mna obratit:
(***Obrázok bol redakciou vymazaný, nakoľko bol stiahnutý z internetu a jeho zverejnením by boli porušené autorské práva.)
bubaya
@Afataga (23.4.2017 13:50)

Veru v kuchte. Mali sme takú starú, hádam 30 ročnú - jeden vrchnák, dva hrnce, druhý bol v podstate vyššia panvica. Robilo sa to takto: Steak sa trochu vyklepal, odblanil, ak bolo treba, nesolil, neochucoval. Kuchta sa poriadne rozpálila na horáku, bez oleja. Na rozpálenú sa položil steak, trochu pritlačil. Keď išiel steak ľahko odlepiť, obrátil sa. Vtedy sa kuchta zavrela, odstavila z horáka. Mäso sa v nej nechalo stáť na krvavé, medium, alebo well - čím dlhšie, tým viac prepečené. Keď som to otvorila, bolo tam plno šťavy, ktorá sa dala použiť ľubovoľne na omáčku. Mäso bolo mäkké, šťavnaté a chutné, vôbec nechýbali žiadne koreniny. Bohužiaľ si presne nepamätám tie časy, ale dlhšie ako 15 min sa to nenechávalo. Budem hľadať na nete, možno to ešte nájdem.
afataga
@rezinka ved v pohode, nemoze sa kazdemu pacit to iste, jasne, ze maso z grilu je vonave, ale musime pockat na leto, neviem, kde zijes, ale u nas je zima a prsi skoro stale posledne dni
duskousko
Je mi naozaj luto, ale stale som sa od nikoho (ani z diskutujucich), ani od autorky nedozvedel ktora cast hovadzieho masa sa nazyva "hanger" steak... Mozem len (podla toho co poznam!) usudzovat, ktore hovadzie to NIE JE! Autorka ma sice "lutuje", ze to neviem a ani si to neviem vraj "najst"...ale uz som raz taky...prepacte! Aj k polutovaniu aj neznaly... Obdivujem ludi, co vsetko vedia...najma, co je "hanger" steak...
afataga
@Duskousko (13.5.2017 01:49)

autorka ti dala obrazok, nemozem za to, ze ho redakcia vymazala, snad ti postaci info vyssie
duskousko
Konecne som dostal obrazok...vrela vdaka za "otvorenie oci"...-;)...treba povedat, len pre informaciu, ze sa jedna o "podbrusnicu"...ale ink OK.. Je len narocnejsia na spracovanie a uz vobec nie na "klasicke grilovanie"...to treba dlho a pomaly, pri nizkej teplote "piect"...-:)! Dobru chut!
afataga
@Duskousko (27.5.2017 04:03)

nemyslim, ze je to podbrusnica, tych nazvov je vela, napr. niekto to vola pupok, niekto veverička atd, ale netusim, ako si prisiel na to, ze ho treba pomaly a dlho piect, snad len ti kuchari vedia, co robia, pozri napr. sem, ked uz si teda sam nevies najst:
















atd atd atd ...
1x frezia
kucharka
Len tak náhodou som išla cez komentáre tohto výborného receptu ( mala som záujem o omáčku, určite ju niekedy spravím ) ... a rada by som pripomenula, že mäso, ktoré sa používa na hanger steak, je jediná časť hovädzieho, ktorá sa výborne hodí nielen na rýchle grilovanie/opečenie ale aj na dlhé varenie/dusenie. Oba spôsoby prinášajú chutné výsledky.
Internet je plný receptov.
Pekný večer prajem.
afataga
@Kucharka (14.5.2018 21:43)

Ano ja viem, ze aj na dusenie, ale mne sa to javi skoda, na dusenie pouzivam ine casti hovadziny. Uz kazdy, ako uzna za vhodne. Ta omacka je vyborna, len ju netreba nechat tak velmi zhustnut.
siksoram
Steaky ja môžem.... A teriyaky omáčka... Mňam...
A na tej fotke to vyzerá skvelo...
Musím sa hecnúť a vyskúšať...
Určite to musí chutiť výborne..