Halloumi s paradajkami, medom a cesnakom

Autor receptu: elixir

Čoraz viac preferujem jedlá rýchle a jednoduché na prípravu. Možno inšpiruje aj niekoho z vás.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V osolenej vode dáme variť ošúpané, pokrájané zemiaky. Umyjeme paradajky a bazalku. Lyžicu oleja zmiešame s lyžičkou medu. Halloumi rozrežeme na dva plátky po dĺžke a ešte prepolíme.
  2. Pred dovarením zemiakov panvicu rozhorúčime, dáme na ňu halloumi a oprážame z oboch strán do zlatohneda; po obrátení na druhú stranu pridáme do panvice aj cherry paradajky.
  3. Do uvarených a scedených zemiakov pridáme mlieko, lyžicu olivového oleja, pretlačený cesnak a roztlačíme ich. Dobre premiešame, naložíme na taniere aj s paradajkami, halloumi a bazalkou, a polejeme zmesou oleja a medu.