Halászlé

Autor receptu: mikalove

6
porcií
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci, v asi 0,3 l vody, varíme nadrobno pokrájanú cibuľu 15 minút. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame a pridáme zbytok vody. Do hrnca vložíme hlavu z kapra, vnútornosti a chvost.
  2. Kapra pokrájame na podkovičky, vysekneme chrbtovú kosť, čím nám vzniknú pásiky mäsa. Chrbtové kosti z podkovičiek vložíme do hrnca, pridáme ošúpanú, pokrájanú rajčinu, pokrájanú papriku a varíme asi 1 hodinu.
  3. Pásiky mäsa, kožou dolu, poukladáme na vymastený pekáč, osolíme, okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre do ružova. Hotovú polievku precedíme, vložíme do nej opečené mäso, osolíme, okoreníme, prehrejeme a podávame.