Halászlé zo sumca a iných rýb

Autor receptu: violeta

Manželov prvý pokus, ďalšie budú už len lepšie ;)

20 minút
príprava
120+15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv dáme variť rybaco-zeleninový vývar. Rôzne očistené ryby aj s kosťami, koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list, nové a čierne celé korenie. Vývar nesolíme! Varíme približne dve hodiny na malom stupni. Na záver vývar scedíme a jemne prepasírujeme.
  2. Na väčšej panvici opečieme na slnečnicovom oleji pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú čerstvú papriku, ak zmäknú, pridáme pokrájanú paradajku a pretlačený cesnak. Keď už paradajka pustila šťavu pridáme pekné kúsky sumca a nakrájané zemiaky. Zaprášime mletou červenou paprikou, pridáme čierne mleté korenie, nakrájanú chilli papričku a soľ. Poprehadzujeme na panvici, nemiešame, aby sa ryba nerozbila!
  3. Zalejeme silným rybaco-zeleninovým vývarom. Varíme do zmäknutia zemiakov. Na záver len dochutíme soľou. Podávame s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!