Halászlé zo sumca a iných rýb
Autor receptu: violeta
Manželov prvý pokus, ďalšie budú už len lepšie ;)
20 minút príprava |
120+15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv dáme variť rybaco-zeleninový vývar. Rôzne očistené ryby aj s kosťami, koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list, nové a čierne celé korenie. Vývar nesolíme!
Varíme približne dve hodiny na malom stupni.
Na záver vývar scedíme a jemne prepasírujeme.
- Na väčšej panvici opečieme na slnečnicovom oleji pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú čerstvú papriku, ak zmäknú, pridáme pokrájanú paradajku a pretlačený cesnak.
Keď už paradajka pustila šťavu pridáme pekné kúsky sumca a nakrájané zemiaky.
Zaprášime mletou červenou paprikou, pridáme čierne mleté korenie, nakrájanú chilli papričku a soľ.
Poprehadzujeme na panvici, nemiešame, aby sa ryba nerozbila!
- Zalejeme silným rybaco-zeleninovým vývarom. Varíme do zmäknutia zemiakov. Na záver len dochutíme soľou.
Podávame s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!