Guľky z jahňacieho mäsa s mätovým jogurtom fotorecept
Foto: lusinkab
Nedávno sme boli v jednej reštaurácii a ako predjedlo sme si dali tieto guľky či sú presne také isté to vám neviem povedať ale Zobraziť celý popisNedávno sme boli v jednej reštaurácii a ako predjedlo sme si dali tieto guľky či sú presne také isté to vám neviem povedať ale tak mi zachutili,že som sa rozhodla improvizovať a pripraviť ich doma. Z toho čo som pochytila v ich chuti vznikol tento recept a keďže s výsledkom som bola veľmi spokojná tak som sa rozhodla podeliť aj s vami.
Suroviny
Mäsové guľky: | |
550 g |
|
1 ks |
|
1 ks (malá) |
|
3 strúčiky |
|
3 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 1/2 ČL |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
Mätový jogurt: | |
250 g |
|
1 hrsť |
|
2 kl |
|
Ostatné: | |
700 g |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Do väčšej misky si dáme mleté mäso,na drobno nasekanú cibuľku a cesnak,vajíčko a pridáme ostatné koreniny a semienka. Miešame ručne až kým sa nám všetko pekne nespojí.
-
2
Z mäsovej hmoty začneme tvarovať malé guľky z tohto množstva mi vyšlo 23 guliek. Ukladáme na tanier alebo na nejaku tácku a urobené guľky dáme na 30 minút odpočívať do chladničky.
-
3
Po pol hodine si na väčsej panvici rozohrejeme olej aj s jednou čerstvou chilli papričkou (to je len na chuť druhú som pridala nekôr). Na rozohriaty olej poukladáme guličky a pečieme zo všetkých strán. Ja guľky nepretáčam len ich tak po panvici kotúľam ale len zľahka aby nám nepopraskali alebo sa nerozpadli.
-
4
Keď sú guľky pekne upečené zo všetkých strán tak ich z panvice vyberieme bokom na tanier .......jednu som už musela ochutnať.
-
5
Do tej istej panvici s výpekom kde sme pripravovali guľky vylejeme Passatu a pridáme 250 ml vody, soľ podľa chuti, jednu na drobno nasekanú čerstvú chilli papričku a varíme na silnom ohni cca 25 minút až kým nám omáčka pekne nezhustne. Pridáme guličky späť do paradajkovej omáčky a povaríme na miernom ohni cca 10 minút. Vypneme a môžme servírovať. Kto chce môže si pripraviť hustú omáčku v inom hrnci a potom len pridat k tým guľkám ale načo špiniť veľa vecí ak netreba.
-
6
Keď nám ešte na začiatku guľky oddychujú v chladnčke tak si pripravíme mätový jogurt.
-
7
Mätu nasekáme na drobno,pridáme k jogurtu, dochutíme rímskou rascou a zamiešame. Odložíme do chladničky aby pekne prešli všetky chute a podávame buď pokvapkané po mäsových guľkách alebo len ako prílohu bokom.
-
8
Tieto mäsové guľky sa môžu podávať ako predjedlo alebo aj hlavné jedlo s tým čo komu chutí mne k tomu stačil domáci upečený chlebík a ľadový čaj.
Zaujala ma pestrosť a jedinečnosť používaných ingrediencií resp.korenín.Si naozaj šikovná mladá gazdinka.Recept skopírovaný.
Ďakujem a prajem ti všetko dobré
1 PL mleté skořice
7 drcených hřebíčků
4 rozdrcené kuličky nového koření
1 PL jemně nastrouhané citrónové kůry
1 PL jemně nastrouhané pomerančové kůry
1 PL jemně nastrouhaného anýzu
špetka mletého badyánu
sa nenahneváš skombinujem tvoj recept s @eldina a budem mať
zdravé jahňacie guľky s mätovo , vajcovo , jogurtovou omáčkou
a bude to fantastické. Vidieť , že obe máte veľmi radi guľky , preto
vznikajú také výborné recepty.
podľa môjho názoru, je tento tvoj recept vhodný ako luxusné jedlo aj na veľkonočný stôl a kľudne by som ho dala do veľkonočnej súťaže na prvé miesto práve pre tú výnimočnú chuťovú kombináciu so sviežim mätovým jogurtom ako symbol sviatkov a jari :-)
kúpil so si polovicu jahniatka, ale bolo bez guliek. Guľky asi ostali na
tej druhej polovici. Tak ho teda upečiem a ukážem ti bezguľkové jahňa. Pekné sviatočné dni ti prajem.
DIEVČA VELKÉ PRAJEM TI KRÁSNE A VESELÉ PREŽITIE VELKONOČNÝCH SVIATKOV