Guličkové placky nielen pre celiatikov fotorecept
Foto: eva53
Pôvodne som chcela robiť brazílsku špecialitu Pao De Oueijo, ale zaúradoval strýček náhoda a vznikli tieto lahodné chrumkavé pikantné placky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g (malé alebo veľké) |
|
200 g (volovec, eidam,údený salámový, ementál) |
|
100 ml (čerstvé) |
|
20 ml |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Prichystám si potrebné suroviny - korenie som pridávala podľa chuti , a v tejto fáze som ešte nevedela, ktoré použijem
-
2
Tapiokové perličky zalejem vodou nechám 20 minút postáť a varím cca 20 minút za občasného miešania, kým nie sú priesvitné. Opláchnem studenou vodou, aby sa spolu nezlepili.
-
3
Syry ( po 50 g z každého druhu) pokrájam na menšie kúsky a rozmixujem. Na obrázku sú len 2 druhy syra, zvyšok som zabudla odfotiť :-(
-
4
V mlieku rozmiešam vajíčko s olejom a spolu so syrom vmiešam do pripravených tapiokových perličiek. Pridala som pikantnú zmes zmes korenia na paradajky(Lidl) , bola dostatočne slaná, takže soľ som nakoniec do hmoty nepridávala.
-
5
Na pracovnú dosku som rozprestrela potravinársku fóliu , dala na ňu perličkovú hmotu ,prikryla druhou vrstvou fólie a rozvaľkala natenko.
-
6
Vykrojila som srdiečka a kolieska a upiekla na nepriľnavej panvici, ktorú som iba pri prvom použití potrela tenkou vrstvou oleja. Na tomto obrázku je skúšobná placka hrubšia, pekne vidno guličkovú štruktúru vo vnútri placky.
ale ušlo mi že tam ide múka nie perličky
katamama, tapiokové perly majú v eshope V Košiciach, stačí si dať do googlu a nájdeš :-)