Guláš fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 3. mája 2015
Guláš (fotorecept)
Foto: mesiar50

Toto jedlo patri medzi moje oblubene.Spravit si ho moze hocikto.Nie je to ziadna veda.

Suroviny

1800 g
Koreniny a ostatné suroviny:
6 PL
3 ks
2 ks
2 ks
 (vegeta bez glutamanu)
1 veľká PL (použil som domácu)
Suroviny na cestoviny:
100 g (alebo polohrubá)
1 ks
veľmi málo (pridať radšej na viac krát)




Postup

  1. 1

    Posekame zeleninu.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyte maso dame smazit.Hned ho aj posypeme celou rascou a mierne posolime.Maso zakryjeme pokrievkou a dusime ho.Sem tam ho musime premiesat aby nam neprihorel.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked sa nam maso zatiahne a pusti nam stavu, tak potom k nemu pridame papriku.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K masu potom primiesame nasekanu cibulu, papriku a paradajky. Po polhodine varenia bude v jedle stavy dost, ale zalezi na vas ci ten gulas chcete mat redsi ci hustejsi.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jedlo zakryjeme a nechame ho dusit sa priblizne hodinu a dvadsat minut.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    15-20 minut pred dokoncenim jedla pridame zemiaky pokrajane na kocky.Zmes jedla premiesame a varime zakryte dalej.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ked sa nam jedlo uvari tak ho ochutname a podla svojho uvazenia a chuti ho okorenime, pridame prelisovany cesnak, ak treba tak aj posolime.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z uvedenych surovin si spravime hutnejsie cesto z ktoreho potom odrhavame male kusky.Ja som ich ukladal na papier k peceniu.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cestoviny som varil v mierne posolenej vode do ktorej som nalial aj slnecnicovy olej.Ked sa nam cestoviny uvaria tak ich oplachneme studenou vodou.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

klukodvody
Zdravím Tě a chci se jen zeptat jestli když alespoň malinko nepodstříkneš vodou nebo vývarem ,jestli Ti paprika nezhořkne ?Pokud už tam nemáš trošku šťávy z orestovaného masa .Dám Ti samozřejmě ***** .Já když mně paprika zavoní ,tak dávám tak decinku vody .Ber to jako dotaz víš dobře ,že se rád poučím .
afataga
vyzera dobre, ja by som robila radsej na masti, len mi nie je jasne, kedy si dal cibulu
mesiar50
@klukodvody
Pekne zdravym.Ked si zvacsis obr.4 na spodku nadoby vidiet stavu a vtedy som to maso premiesal tou paprikou.Samo ked by to bolo bez stavy tak by som to malinko podlial.Niektory kuchari pridavaju papriku, ked uz je maso do poli uvarene a druhu cast papriky pridavaju uz len pri koncu varenia.Mlade masko pustalo stavu jedna radost.Ale,nie nezhorklo nic.Dakujem ti moc.
klukodvody
Asi mně to došlo ,tím že maso posolíš ,tak se udělá trocha šťávy .Je to tak ?
mesiar50
@afataga
Cibulu, paradajky a cervenu posekanu papriku som pridal v bode 4.Ale ako vidim pisal som tam suroviny
mal som skor, ze posekanu zeleninu.Zeleninu som nerestoval.Sorry, je to tam nejasne poznacene.Dakujem ti pekne.
mesiar50
@klukodvody
Ano ,tak nejako.Smazil som maso na oleji, pridal rascu a hned sol.To som nestopoval, ze kolko minut sa to maso dusilo, ale iste zo 15 -20 minut.
pusta1
tvoj guláš z mladého mäsíčka doslovne spieva, chutný, vynikajúci a bohatý, vidím, že si ho navaril dosť veľa, ale dobrého gulášu nikdy nie je dosť :-)
aj troška štipľavý by mohol byť, pravda, pre mňa :-)))
*****
radox1
ja pridavam ml.papriku hned ako maso na vysokej teplote zatiahnem,a dam bokom z plamena,aby nezhorkla a nech sa paprika vyluhuje v tuku,aby pustila etericke oleje,farbu a dalsie latky.č.korenie a rascu davam do cibuloveho zakladu na zaciatku.
slovaci ideme do hokeja!
mesiar50
@radox1
Velakrat som robieval tak ako ty, no teraz som zmenil moj zauzivany postup.Dakujem ti pekne.Hokej sa prave zacal tak drzme nasim palce !
zolik
pekny gulas, uvarim k najblizsiemu zapasu. Uf 1/3 skoncila :-)
motyka
Zase výborný guľášik. Farba, porcia - pre chlapa - mne sa páči veľmi. Ja varím podobne ako ty, ale do všetkých guľášov dávam na začiatku trocha bravčovej masti. V sobotu bude "sešlosť" - urobíme podľa teba a napíšem, ako chutilo. Dúfam, že nezabudnem.
mesiar50
@pusta1
Som rad, ze sa ti gulas paci.Tiez mam rad stiplave, ale cili sos si pridavam priamo do taniera.Dakujem ti pekne.
mesiar50
@motyka
Peknu farbu jedla mi zarucuje slovenska paprika z farmy.Bravcovu mast som tu este nevidel.Pracovny postup som sice zmenil ako to postrehol aj radox1 no aj tymto sposobom robia madari napr.halaszle(polievka z ryby)Maso sa pomalsie posmazi na masti ci oleji a ostatne suroviny resp.zelenina sa pridava, ked uz maso pusti stavu.Paprika sa moze pridat samozrejme aj pocas varenia jedla.Hokej sme vyhrali, gulas nam chuti tak uz, len zazelat tebe a aj ostatnym pekny vecer.Dakujem ti srdecne.
caterina
Ked som bola mala, varili sme gulas na zahrade. Nechcela som (blba) ani ochutnat. Co by som ja teraz dala za takyto dobry gulasisko :) Si skvely kuchar, len pridavaj dalej recepty ;)
grejsy
tá cibuľa sa kedy dáva ? nie na začiatok ju osmažiť a potom pridať mäso ? Alebo sa nemá opražiť cibuľa ? tak som to ešte nerobila.ďakujem za odpoveď .
mesiar50
@grejsy
Smazil som, len maso.Ostatne suroviny som pridaval pocas varenia.Recept som si upravil, kedze ta cast s tou cibulou mi vypadla.Nemas mi co dakovat.
Ospravedlnujem sa.
terinka55
Dobre si navaril. Ponúkla by som sa a určite by som si pochutila. Pekný večer!
kukulienka71
Mne sa ochutenie páči. Mletú papriku dávam na tuk, cibuľu minule robil manžel tak, že ju neopražil a bolo to fakt veľmi chutné, treba skúsiť. Pliecko mám z bravčoviny najradšej na takéto jedlá.
tassiedevil
chutný "gulášik" si navaril priateľu:) každý má iné triky...ja pridávam paradajky až pri polovici varenia, odborníci vravia, že paradajky spomaľujú mäknutie mäsa...:)*****
sonulienka
jój a škoda, že nie si bližšie ja milujem gulášik a tento Tvoj priam láka.....
evanaaa
Podobný guľáš jeme už druhý deň, len trochu iný, klasický postup, je tam aj paprika pokrájaná, len miesto paradajky pretlak a trochu som to onovila najemno nastrúhala dve mrkvy a kúsok celeru, zahustilo mi to šťavu, lebo ja na rozdiel od teba a aj iných, jej musím robiť veľa. No a nakoniec pred vypnutím som dala aj bylinky - majoran, petržlen, pažítku....a samozrejme, bol z pliecka.
mesiar50
@evanaaa
Evicka,ja robievam tiez redsi gulas velakrat.Na zahustenie mozes pouzit aj nastruhany zemiak,no treba ho dat do gulasa skor, aby sa rezanceky z jemne nastruhaneho zemiaku mali dost casu rozvarit.
Mrkva je samozrejme tiez dobre a chutne zahustovadlo.Dakujem ti pekne.
evanaaa
@mesiar50 , ano, dala som aj časť zemiakov, hneď na začiatku, ale ani sa nestihli veľmi rozvariť kým mäso zmäklo, musela som ich trochu pučiť vareškou, druhý raz ich nastrúham, len ma to nenapadlo.
mesiar50
@evanaaa
Jeden tip na zahustovanie jedal je aj tato pomocka.Varene zemiaky prelisujes a varis dalej.Pozdravujem.


mesiar50
@lencsejani
Nic sa nestalo kolega.Na tablete nemam prehlasovane A .
Preto mam aj nick mesiar.Milo si ma prekvapil.Dakujem ti velmi pekne
a zelam ti vsetko dobre priatelu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia