Grobský hovädzí guláš (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes som sa rozhodla spraviť tento guláš.

50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvú som si očistila cibuľu.
  2. Pripravila som si masť, cibuľu som nakrájala.
  3. Ma masti som ju restovala. Zvyknem ju podliať troškou vody, asi 1 pl, nechám vodu odpariť. Toto opakujem ešte 2 krát.
  4. Potom som hrniec stiahla z ohňa a pridala som k cibuli 1 pl mletej sladkej papriky a 1 čl mletej štipľavej papriky.
  5. Z umytého mäsa som stiahla všetky blany. Nakrájala som ho na väčšie kocky, prudko som ho opiekla na cibuľovom základe. Po opečení mäsa som pridala domáci paradajkový pretlak a paprikový krém a hovädzí vývar a čl soli.. Mäso som dusila v tlakovom hrnci asi 40 minút. Potom som skúsila, či je mäso mäkké. Tlakový hrniec som otvorila, mäso som ešte chvíľu povarila, aby sa odparila prebytočná tekutina. Ničím som guláš nezahusťovala.
  6. Kým sa mäso dusilo, zarobila som si na knedľu. Jedna sa už parí, druhá zatiaľ kysne.
  7. Po pozdrave bolo prvé, čo sa ma vnučka spýtala: čo si dnes varila? Bola hladná, lebo v školskej družine zjedla len polievku, druhé jedlo nebolo podľa jej gusta. U babky jej vždy chutí, dnes bola spokojná s gulášom, aj my ho pochválila:-)