Grobský hovädzí guláš (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Dnes som sa rozhodla spraviť tento guláš.
Postup
- Ako prvú som si očistila cibuľu.
- Pripravila som si masť, cibuľu som nakrájala.
- Ma masti som ju restovala. Zvyknem ju podliať troškou vody, asi 1 pl, nechám vodu odpariť. Toto opakujem ešte 2 krát.
- Potom som hrniec stiahla z ohňa a pridala som k cibuli 1 pl mletej sladkej papriky a 1 čl mletej štipľavej papriky.
- Z umytého mäsa som stiahla všetky blany. Nakrájala som ho na väčšie kocky, prudko som ho opiekla na cibuľovom základe. Po opečení mäsa som pridala domáci paradajkový pretlak a paprikový krém a hovädzí vývar a čl soli.. Mäso som dusila v tlakovom hrnci asi 40 minút. Potom som skúsila, či je mäso mäkké. Tlakový hrniec som otvorila, mäso som ešte chvíľu povarila, aby sa odparila prebytočná tekutina. Ničím som guláš nezahusťovala.
- Kým sa mäso dusilo, zarobila som si na knedľu. Jedna sa už parí, druhá zatiaľ kysne.
- Po pozdrave bolo prvé, čo sa ma vnučka spýtala: čo si dnes varila? Bola hladná, lebo v školskej družine zjedla len polievku, druhé jedlo nebolo podľa jej gusta. U babky jej vždy chutí, dnes bola spokojná s gulášom, aj my ho pochválila:-)