Grilované lýtko na smotanovom špenáte

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové lýtka varíme vo vode s bobkovým listom, soľou a koreňovou zeleninou do mäkka. Necháme vychladnúť. Mäso oberieme od kosti, očistíme a spolu so zelenými fazuľkami zabalíme do slaniny. Okoreníme, osolíme a do chrumkava ugrilujeme.
  2. Baby špenát orestujeme na olivovom oleji s najemno nasekaným cesnakom a šalotkou, okoreníme, osolíme, podlejeme trochou bieleho vína a dopražíme. Zjemníme smotanou a znovu restujeme do požadovanej hustoty.
  3. Zemiaky: Zemiaky uvarené v šupke vychladíme, ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Orestujeme na olivovom oleji, osolíme, okoreníme a môžeme podávať.