Grilované kurča (fotorecept)

Grilované kurča (fotorecept)
enerrgizerEnerrgizer, recept pridal: 15. augusta 2010 18:57Ďalšie jeho recepty

jednoduchý spôsob ako si doma ugrilovať kurčiatko...

Suroviny

3-4
porcie
20
minút
príprava
45
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

...očistíme si zemiaky, po dĺžke prekrojíme a dáme variť do slanej vody...
Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 1

2

...kurčiatko si poriadne očístíme, orežeme z neho prebytočné veci, dáme ho ľahnúť na chrbát a rozrežeme (prestrihneme) ho cez prsia, kurča je teraz všade rovnako hrubé a pri grilovaní sa rovnomerne prepečie...
Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 2

3

...pripravíme si raslinný olej, plnotučnú horčicu a grilovacie korenie (prípadne zmes rôznych korení) dobre to rozmiešame a ponatierame celé kurčiatko, kúsok marinády si necháme...
Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 3

4

...zemiaky sa varia asi 15 minút, scedíme ich. Kurča si preložíme na rošt z rúry. Na pekáč si rozotrieme marinádu, ktorou sme natierali mäso a poukladáme predvarené zemiaky plochou stranou na plech, jemne roztlačíme a posypeme soľou a celou rascou...
Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 4

5

...do rúry vložíme rošt s kurčiatkom a pod neho plech so zemiakmi. Na rošt sa zmestia dve kurčatá. Keď sa bude kurča grilovať šťava bude stekať na zemiaky...
Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 5

6

...pečieme asi 45 minút, na záver s grilom. Keď kurčiatko schrumkovatie, tak ho vyberieme a dopečieme zemiaky. Podávame s pečenými zemiakmi a paradajkami s cibuľkou, pochúťkovou smotanou a čerstvou petržlenovou vňaťou...dobrú chuť
Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • enerrgizer, 15. augusta 2010 o 19:45
    ďakujem @egreske za nápad so zemiakmi. » varecha.pravda.sk/recepty/rozpucene-zemiaky-nivovym-dipom...
    Paradajkový šalát s cibuľkou, petržlenovou vňaťou a smotanou je výborný, recept som našiel pred niekoľkými dňami na internete, ale už neviem kde...


  • sjuz, 15. augusta 2010 o 20:29
    tie zemiaky pod tým kuriatkom sú super nápad, nabudúce, keď budem piecť kurča, určite skúsim! a paradajkový šalátik s cibuľou a vňaťou máme veľmi radi:))!!!


  • frezia68, 15. augusta 2010 o 20:47
    Práve chcem kúpiť kurča,lebo už sme prezeleninované,tak vyskúšam:-))


  • jody, 15. augusta 2010 o 21:23
    Super nápad, musím skúsiť!


  • jezibabka1, 15. augusta 2010 o 21:35
    musím opakovať - SUPER nápad!


  • jerica, 16. augusta 2010 o 06:55
    S týmto postupom vyskúšam , potom Ti napíšem , ako to dopadlo. Foto , ako vždy +++++ :-))


  • kikili, 16. augusta 2010 o 07:54
    So zemiakmi dá sa upiecť aj mrkvičky,cibule,cesnak,- chutnajú výborne .


  • michsamant, 16. augusta 2010 o 08:03
    A ja som rozmyslala, ze ako to mam grilovat v tej piecke :)) hlavne ze to tam mam aj popisane...tak mi bolo treba tento fotopostup, urcite skusim.


  • egreska, 16. augusta 2010 o 08:13
    super obedík,mnam :-))


  • elisticka, 16. augusta 2010 o 08:34
    výborny receptík všetky chute sa super spoja!! mňamky:-))


  • evusik, 16. augusta 2010 o 09:52
    výborný nápad, krásne zrealizovaný :-)


  • enerrgizer, 16. augusta 2010 o 12:29
    ďakujem, toto kurča je taký zimnodovolenkový nápad, keď treba všetko rýchlo a chutne navariť, najesť sa a potom ísť zase lyžovať (spomienka na zimnú dovolenku v týchto horúčavách dobre padne)...


  • bozulka, 16. augusta 2010 o 15:42
    Páči sa mi ten postup a zemiaky výborný nápad,kuriatko krásne červené-to je ONO !!!


  • violetacamorova, 16. augusta 2010 o 20:28
    dobrý nápad, a pekný podrobný postup...


  • marka123, 5. septembra 2010 o 17:54
    No vidíš, ani som si nemyslela, že aj tak sa da grilovať kura a ešte aj zemiaky budú fantasticke. Určite vyskušám


  • violetacamorova, 11. septembra 2010 o 22:39
    mäsko je chutné, šťavnaté, dnes ho idem robiť druhý krát.


  • enerrgizer, 11. septembra 2010 o 22:42
    som rád, že chutí...


  • ailuj82, 10. novembra 2010 o 14:51
    práve pečiem, super to vonia, do zemiakov som dala aj kusy cibule a nestíham preglgať sliny.....


  • enerrgizer, 10. novembra 2010 o 19:32
    takže už je aj zjedené :-) chutilo?


  • rajo, 30. novembra 2011 o 12:13
    super receptík , určite vyskúšam ...


  • sportak, 19. decembra 2011 o 23:07
    Už dávnejšie hľadám takýto recept na grilované kura. Tento je úplne perfektný s lopatistickým návodom. A ešte aj foto je výborné. Gratulujem Ti enerrgizer. Na záver jedna upresňujúca otázka: najprv kura klasicky pečieš a potom dáš grilovanie?


  • enerrgizer, 20. decembra 2011 o 18:01
    ďakujem... áno, najskôr sa pečie a potom sa pod grilom dokončí...


  • 3sandra3, 20. decembra 2011 o 18:15
    to vyzerá fantasticky


  • babidka, 12. mája 2012 o 16:10
    Skusam absolutne novu ruru a este sa s nou "nekamaratim" .No a teraz budem vyzera asi ako uplny magor pretoze mam niekolko otazok :
    zapinal si spodny aj vrchny ohrev?
    na kolko stupnov si to pred grilovanim nastavil? staci 200°C?
    a turbo /teplovzdusny ohrev/? zapinal si ?
    Dnes som uz "skusmo" piekla chlieb , ciabatty aj strudlu , takze najblizsie chcem kurca aj so zemiakmi !!! Co najmenej prace ...:-)


  • enerrgizer, 12. mája 2012 o 16:15
    áno, spodný a vrchný...ku koncu pečenia som zapol gril s ventilátorom a stačí 200°C. Turbo zapínam, len keď predhrievam rúru, alebo pečiem pizzu. Blahoželám k novej rúre :)


  • babidka, 16. mája 2012 o 16:54
    dakujem!


  • zdezda, 6. augusta 2012 o 19:33
    ...jééééj, aj ja mám novú rúru, takže ďakujem za podrobný popis spôsobu pečenia, taktiež ďakujem Stefanovi, že pripomenul tento recept cez diskusiu, je veeeľmi lákavý a fakt jednoduchý :-)


  • ebetka, 12. augusta 2014 o 22:06
    Výborné...ale som sa prejedla uff



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist