Grilované kurča (fotorecept)

Grilované kurča (fotorecept)
enerrgizerEnerrgizer, recept pridal: 15. augusta 2010 18:57Ďalšie jeho recepty

jednoduchý spôsob ako si doma ugrilovať kurčiatko...

Suroviny

3-4
porcie
20
minút
príprava
45
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

...očistíme si zemiaky, po dĺžke prekrojíme a dáme variť do slanej vody...
Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 1

2

...kurčiatko si poriadne očístíme, orežeme z neho prebytočné veci, dáme ho ľahnúť na chrbát a rozrežeme (prestrihneme) ho cez prsia, kurča je teraz všade rovnako hrubé a pri grilovaní sa rovnomerne prepečie...
Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 2

3

...pripravíme si raslinný olej, plnotučnú horčicu a grilovacie korenie (prípadne zmes rôznych korení) dobre to rozmiešame a ponatierame celé kurčiatko, kúsok marinády si necháme...
Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 3

4

...zemiaky sa varia asi 15 minút, scedíme ich. Kurča si preložíme na rošt z rúry. Na pekáč si rozotrieme marinádu, ktorou sme natierali mäso a poukladáme predvarené zemiaky plochou stranou na plech, jemne roztlačíme a posypeme soľou a celou rascou...
Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 4

5

...do rúry vložíme rošt s kurčiatkom a pod neho plech so zemiakmi. Na rošt sa zmestia dve kurčatá. Keď sa bude kurča grilovať šťava bude stekať na zemiaky...
Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 5

6

...pečieme asi 45 minút, na záver s grilom. Keď kurčiatko schrumkovatie, tak ho vyberieme a dopečieme zemiaky. Podávame s pečenými zemiakmi a paradajkami s cibuľkou, pochúťkovou smotanou a čerstvou petržlenovou vňaťou...dobrú chuť
Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • enerrgizer, 15. augusta 2010 o 19:45
    ďakujem @egreske za nápad so zemiakmi. » varecha.pravda.sk/recepty/rozpucene-zemiaky-nivovym-dipom...
    Paradajkový šalát s cibuľkou, petržlenovou vňaťou a smotanou je výborný, recept som našiel pred niekoľkými dňami na internete, ale už neviem kde...


  • sjuz, 15. augusta 2010 o 20:29
    tie zemiaky pod tým kuriatkom sú super nápad, nabudúce, keď budem piecť kurča, určite skúsim! a paradajkový šalátik s cibuľou a vňaťou máme veľmi radi:))!!!


  • frezia68, 15. augusta 2010 o 20:47
    Práve chcem kúpiť kurča,lebo už sme prezeleninované,tak vyskúšam:-))


  • jody, 15. augusta 2010 o 21:23
    Super nápad, musím skúsiť!


  • jezibabka1, 15. augusta 2010 o 21:35
    musím opakovať - SUPER nápad!


  • jerica, 16. augusta 2010 o 06:55
    S týmto postupom vyskúšam , potom Ti napíšem , ako to dopadlo. Foto , ako vždy +++++ :-))


  • kikili, 16. augusta 2010 o 07:54
    So zemiakmi dá sa upiecť aj mrkvičky,cibule,cesnak,- chutnajú výborne .


  • michsamant, 16. augusta 2010 o 08:03
    A ja som rozmyslala, ze ako to mam grilovat v tej piecke :)) hlavne ze to tam mam aj popisane...tak mi bolo treba tento fotopostup, urcite skusim.


  • egreska, 16. augusta 2010 o 08:13
    super obedík,mnam :-))


  • elisticka, 16. augusta 2010 o 08:34
    výborny receptík všetky chute sa super spoja!! mňamky:-))


  • evusik, 16. augusta 2010 o 09:52
    výborný nápad, krásne zrealizovaný :-)


  • enerrgizer, 16. augusta 2010 o 12:29
    ďakujem, toto kurča je taký zimnodovolenkový nápad, keď treba všetko rýchlo a chutne navariť, najesť sa a potom ísť zase lyžovať (spomienka na zimnú dovolenku v týchto horúčavách dobre padne)...


  • bozulka, 16. augusta 2010 o 15:42
    Páči sa mi ten postup a zemiaky výborný nápad,kuriatko krásne červené-to je ONO !!!


  • violetacamorova, 16. augusta 2010 o 20:28
    dobrý nápad, a pekný podrobný postup...


  • marka123, 5. septembra 2010 o 17:54
    No vidíš, ani som si nemyslela, že aj tak sa da grilovať kura a ešte aj zemiaky budú fantasticke. Určite vyskušám


  • violetacamorova, 11. septembra 2010 o 22:39
    mäsko je chutné, šťavnaté, dnes ho idem robiť druhý krát.


  • enerrgizer, 11. septembra 2010 o 22:42
    som rád, že chutí...


  • ailuj82, 10. novembra 2010 o 14:51
    práve pečiem, super to vonia, do zemiakov som dala aj kusy cibule a nestíham preglgať sliny.....


  • enerrgizer, 10. novembra 2010 o 19:32
    takže už je aj zjedené :-) chutilo?


  • rajo, 30. novembra 2011 o 12:13
    super receptík , určite vyskúšam ...


  • sportak, 19. decembra 2011 o 23:07
    Už dávnejšie hľadám takýto recept na grilované kura. Tento je úplne perfektný s lopatistickým návodom. A ešte aj foto je výborné. Gratulujem Ti enerrgizer. Na záver jedna upresňujúca otázka: najprv kura klasicky pečieš a potom dáš grilovanie?


  • enerrgizer, 20. decembra 2011 o 18:01
    ďakujem... áno, najskôr sa pečie a potom sa pod grilom dokončí...


  • 3sandra3, 20. decembra 2011 o 18:15
    to vyzerá fantasticky


  • babidka, 12. mája 2012 o 16:10
    Skusam absolutne novu ruru a este sa s nou "nekamaratim" .No a teraz budem vyzera asi ako uplny magor pretoze mam niekolko otazok :
    zapinal si spodny aj vrchny ohrev?
    na kolko stupnov si to pred grilovanim nastavil? staci 200°C?
    a turbo /teplovzdusny ohrev/? zapinal si ?
    Dnes som uz "skusmo" piekla chlieb , ciabatty aj strudlu , takze najblizsie chcem kurca aj so zemiakmi !!! Co najmenej prace ...:-)


  • enerrgizer, 12. mája 2012 o 16:15
    áno, spodný a vrchný...ku koncu pečenia som zapol gril s ventilátorom a stačí 200°C. Turbo zapínam, len keď predhrievam rúru, alebo pečiem pizzu. Blahoželám k novej rúre :)


  • babidka, 16. mája 2012 o 16:54
    dakujem!


  • zdezda, 6. augusta 2012 o 19:33
    ...jééééj, aj ja mám novú rúru, takže ďakujem za podrobný popis spôsobu pečenia, taktiež ďakujem Stefanovi, že pripomenul tento recept cez diskusiu, je veeeľmi lákavý a fakt jednoduchý :-)


  • ebetka, 12. augusta 2014 o 22:06
    Výborné...ale som sa prejedla uff



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist