Grilovaná treska so slaninou a hráškovým pyré fotorecept
Foto: annieway
Na Nový Rok nesmieme jesť nič čo má perie, aby nám neuletelo šťastie, rezňov a šalátu sme už prejedení z Vianoc, tak sme sa Zobraziť celý popisNa Nový Rok nesmieme jesť nič čo má perie, aby nám neuletelo šťastie, rezňov a šalátu sme už prejedení z Vianoc, tak sme sa rozhodli že si dnes upečieme rybku :) V mrazničke som našla aj zvyšok hrášku, ktorý mal skončiť v šaláte, a takto vzniklo toto čudo. A veru že chutilo vynikajúco!
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Rúru si predhrejeme na 200°C, na spodok zapekacej misy poukldáme pár tenkých plátkov masla a naň uložíme filety. Jemne ich osolíme a na každý filet dáme plátok slaniny (prerastanú sme práve nemali ale aj táto bola vynikajúca). Posypeme provensálskym korením a pridáme pár plátkov citrónu. Na vrch môžme tiež dať pár kúskov masla, filety sa potom pekne vypekajú v maslovej šťave. Mňam :P
-
2
Zemiaky si očistíme, nakrájame a v osolenej vode uvaríme. Po odstavení som do ešte vriacej vody na chvíľu hodila hrášok, by sa rozmrazil a potom som vodu zo zemiakov zliala.
-
3
Do zemiakov som pridala maslo, štipku soli, a ponorným mixérom som zemiaky spolu s hráškom rozmixovala.
-
4
Filetky sa mi piekli cca 15-20 minút. Každú chvíľu som ich obzerala lebo som sa nepozrela na hodiny keď som ich dávala do rúry, čiže som ich vytiahla keď sa slaninka pekne zapiekla a citróny začali hnednúť.
-
5
Úžasne rýchle a hlavne veľmi chutné jedlo. Mne vyšli z celého balíka filiet 4 porcie, pre chlapov. Takže menších porcií by vyšlo aj viac. Všetci si pochvaľovali tak sa delím s receptíkom aj s Vami, a prajem dobrú chuť :)
Diskusia k receptu