Grilovaná ryba

Grilovaná pražma so šošovicovým šalátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pražmy umyjeme, osolíme, okoreníme a vložíme do nich strúčik cesnaku, plátok citróna, polovicu byliniek, na chrbtoch rýb urobíme nožom hlbšie zárezy a pokvapkáme olejom.
  2. Ryby vložíme na gril a pečieme 10 minút z oboch strán. Nakoniec posypeme zvyšnými bylinkami.
  3. Šošovicu varíme v osolenej vode asi 40 minút domäkka. Potom ju scedíme a necháme odkvapkať. Fazuľkové struky očistíme, šalotku olúpeme a nakrájame nadrobno.
  4. Na 4 PL oleja speníme nakrájanú šalotku a restujeme dozlatista. K šalotke pridáme šošovicu, fazuľku, osolíme, okoreníme a spoločne restujeme ďalších 5 minút. Šalát zalejeme dresingom z medu, oleja a citrónovej šťavy. Šalát podávame s rybami.