Grilovaná ryba
Grilovaná pražma so šošovicovým šalátom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Pražmy umyjeme, osolíme, okoreníme a vložíme do nich strúčik cesnaku, plátok citróna, polovicu byliniek, na chrbtoch rýb urobíme nožom hlbšie zárezy a pokvapkáme olejom.
- Ryby vložíme na gril a pečieme
10 minút z oboch strán. Nakoniec posypeme zvyšnými bylinkami.
- Šošovicu varíme v osolenej vode asi 40 minút domäkka. Potom ju scedíme a necháme odkvapkať. Fazuľkové struky očistíme, šalotku olúpeme a nakrájame nadrobno.
- Na 4 PL oleja speníme nakrájanú šalotku a restujeme dozlatista. K šalotke pridáme šošovicu, fazuľku, osolíme, okoreníme a spoločne restujeme ďalších 5 minút. Šalát zalejeme dresingom z medu, oleja a citrónovej šťavy. Šalát podávame s rybami.
|