Grilážky bez sladeného mlieka SALKA fotorecept

marianne - fotkamarianne, 19. decembra 2011
Grilážky bez sladeného mlieka SALKA (fotorecept)
Foto: marianne

Tento recept je hadam starsi ako ja,robievame ho pokial mi pamat siaha a aj po vyskusani inych receptov na grilazky, tento u nas vyhral Zobraziť celý popisTento recept je hadam starsi ako ja,robievame ho pokial mi pamat siaha a aj po vyskusani inych receptov na grilazky, tento u nas vyhral konkurz:-) maju jednoducho vynikajucu chut a lepsie som este nejedla.Robime ich zasadne bez cokolady,pretoze vtedy vynikne jedinecna chut plnky...

110
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
100 g
1 hrst
250 g
3 PL mleté
2 PL
2 ks
1 balenie na plnenie
(nie je povinna) na povrch grilaziek




Postup

  1. 1

    Nachystame si suroviny:-)

    Grilážky bez sladeného mlieka SALKA (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upalime karamel a postupne pridame vsetky ingrediencie:orechy pomlete+posekane,pomlete piskoty,heru po kuskoch, rum.Pri here este zdoraznim,vmiesava sa pomalicky,po kuskoch, kym sa nevstrebe do plnky.Kusok hery vmiesat a zase kusok vmiesat atd,lebo potom bude na povrchu a zle sa zapracovava do masy,ked date heru naraz.Neumiesate to. Nakoniec rozslahane vajicka.Vymiesame na kasu.

    Grilážky bez sladeného mlieka SALKA (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...a natierame na tortove oplatky.Robim tak:oplatka,plnka,oplatka,plnka oplatka.Takze dvakrat natieram plnku.Zatazime,ja ich nechavam z vecera do rana.Potom mozeme pociakat cokoladou a po jej stuhnuti sa snazime uhladne nakrajat:-)co mne tak dobre nejde:-) My ich mame radsej bez cokolady,pretoze ta plnka je tak fantasticka,ze skoda miesat chute.Je pravdou,ze je mozno pracnejsi ako grilazky robene so salkom,ale nam za to stoja.

    Grilážky bez sladeného mlieka SALKA (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

pacik
Vyzerajú lákavo, ak stihnem, tak ich ešte urobím :-)
elian44
robievam takmer identické, akurát dávam len sekané orechy a nedávam piškóty a sú naozaj fantastické:)
danculka
Ani ja nerobievam s kond.mliekom,tiež robím tqkto,super...
marianne69
Dakujem,ja vzdy spravim viac plnky,aby sme mali co nakoniec vyjedat z hrnca:-)
ola111
@marianne69 ,ste sa s tatrankou dohodli?Ďalšie vynikajúce grilážky a máš
ich pekné,ja idem zistiť konzistenciu tvojho čokoládového likéru,ktorý mám ako ďalšiu novinku na Vianoce:-)))
sneica
recept bez sladeneho mlieka nepoznam a ulozim si ho aby som mohla vyskusat...:)
marianne69
dakujem:-) dievcata vyskusajte,ak ste ich este nerobili,moja mama dostala tento receptik od jednej pani susedy kucharky,ktora piekavala na svadby,pani kucharka Ziacikova uz nie je medzi nami,ale vzdy si na nu pri tychto grilazkach spomeniem:-)
marianne69
@ola111 ja som konzistenciu uz kontrolovala a nejako mi v tom sudku na balkone stuhol,ze som ho z flase nemohla dostat:-)))tak som ho premiestnila a je v pohode
janger
Grilazky mam tiez velmi rada, ale este som ich nerobila! To je robota, co ;-)? Mama ich volakedy tiez robievala aj bez salka, mohlo by to byt nieco podobne, myslim...Len si nespominam, ze by tam bola davala rum :-). Ale rum doda tomu este asi lepsiu chut. Receptik si odkladam, ked budem mat oblatky, tak ich vyskusam.
ola111
@marianne69 ,môj je v pohode,asi máme teplejšie,chuťovo je výborný,keď bude potrebné,tiež ho dám dnu:-)
jamarlen
@marianne69 , ani ja nemám rád na grilážkach čokoládu, ba ani na žerbó rezoch, tiež tam potlačí jemnejšie chute.... recept sa mi páč:))i
ailuj82
No neviem, ešte im dám raz šancu, ja robievam so salkom. Tieto som skúsila raz a v karameli plávala praženica.... :(
marianne69
vazne?:-))))))) a poviem Ti asi preco,lebo tuk sa zamiesava pomalicky a po malych kuskoch,kym sa nevstrebe po castiach do masy.Ak ho tam buchnes cely a naraz mas problem to umiesat.Mne sa to stalo raz a som sla reklamovat recept priamo k zdroju:-)))) tak mi bolo povedane co som vypiekla.A miesat pri velmi nizkej teplote.Nam ovela viac chutia ako salkove.Plnku mi vyjedaju priamo z hrnca.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia