Grilážky bez sladeného mlieka SALKA fotorecept
Foto: marianne
Tento recept je hadam starsi ako ja,robievame ho pokial mi pamat siaha a aj po vyskusani inych receptov na grilazky, tento u nas vyhral Zobraziť celý popisTento recept je hadam starsi ako ja,robievame ho pokial mi pamat siaha a aj po vyskusani inych receptov na grilazky, tento u nas vyhral konkurz:-) maju jednoducho vynikajucu chut a lepsie som este nejedla.Robime ich zasadne bez cokolady,pretoze vtedy vynikne jedinecna chut plnky...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
100 g |
|
1 hrst |
|
250 g |
|
3 PL mleté |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 balenie na plnenie |
|
(nie je povinna) na povrch grilaziek |
|
Postup
-
1
Nachystame si suroviny:-)
-
2
Upalime karamel a postupne pridame vsetky ingrediencie:orechy pomlete+posekane,pomlete piskoty,heru po kuskoch, rum.Pri here este zdoraznim,vmiesava sa pomalicky,po kuskoch, kym sa nevstrebe do plnky.Kusok hery vmiesat a zase kusok vmiesat atd,lebo potom bude na povrchu a zle sa zapracovava do masy,ked date heru naraz.Neumiesate to. Nakoniec rozslahane vajicka.Vymiesame na kasu.
-
3
...a natierame na tortove oplatky.Robim tak:oplatka,plnka,oplatka,plnka oplatka.Takze dvakrat natieram plnku.Zatazime,ja ich nechavam z vecera do rana.Potom mozeme pociakat cokoladou a po jej stuhnuti sa snazime uhladne nakrajat:-)co mne tak dobre nejde:-) My ich mame radsej bez cokolady,pretoze ta plnka je tak fantasticka,ze skoda miesat chute.Je pravdou,ze je mozno pracnejsi ako grilazky robene so salkom,ale nam za to stoja.
ich pekné,ja idem zistiť konzistenciu tvojho čokoládového likéru,ktorý mám ako ďalšiu novinku na Vianoce:-)))