Griláž fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 5. decembra 2012
Griláž (fotorecept)
Foto: kajusiqq

:))......nič zložité :)....a pri tom tak úžastne:)

16-20
porcií
130 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kus
200 g
200 g
1 kus




Postup

  1. 1

    Najprv ripravíme orechy polovicu som zomlela a polovicu rozdrvila:)

    Griláž (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z cukru urobíme karamel.pridáme heru potom pridáme salko a necháme to poriadne vybublať:)))

    Griláž (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame orechy a miešame kým to nezhustne takých 10 min.

    Griláž (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte teplé to natrieme na tortové oblátky.

    Griláž (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na 24 hod. zaťažíme:)))........nemusi byť 24 hodin ak ste nedočkav:D....len potom su take mäkkšie:).....ale stačia tomu 2 hodinky:)

    Griláž (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

radulienka
Toto som ako dieťa milovala, musím ich vyskúšať spraviť, vďaka za recept...
medulienka122
Kajusiqq, ďakujem ti za recept, budem to robiť podľa tvojho, akosi sa mi doteraz do nich nechcelo a v komore sa mi rozmnožili tortové oblátky, čo mi nakúpili, keď som ich jeden čas nevedela zohnať, ale teraz to napravím:-))
rea1
skúsim. ale prisahám, že naposledy! doteraz, nech som sa akokoľvek snažila, vždy mi plnka z tých oblátok povyliezala. beda ti, ak nebudú aj moje grilážky také krásne ako tieto tvoje na obrázku!! neviem, v čom je finta, možno v tom, že je časť orechov pomletá a tak sa náplň zahustí, netuším. už dávno som robenie grilážiek vzdala. na tvojej fotke vyzerajú také peknučké a recept taký jednoduchý ... takže - uvidíme. :-)))
kajusiqq
nenatrite celu oblátku lebo ked to zaťažite jasne že vam to vylezie:).....a proste iba orežte a ono to bude dobre na grilážkach sa nemá čo pokaziť:)...akurat sa može pripáliť karamel:Dak ho robite prvý krat :D...pamatam na moje prvé:D.......robenie karamelu:Dfuj:D
rea1
ja sa na moje prvé robenie karamelu už ani nepamätám, tak to bolo dávno. možno som mala toľko rokov, koľko teraz ty. grilážky som sa začala pokúšať robiť až keď som mala malé decká - a aj to je už dosť dávno. nenatierala som celé oplatky, proste tá plnka bola akási netuhnúca. neviem. možno bol recept nafigu, len iný som vtedy nemala a neskôr som sa už ani nepokúšala. ale tento tvoj recept ma zlákal svojou jednoduchosťou a pekným obrázkom. :-)) ak sa podarí, pochválim sa. ak sa nebudem chváliť, nepýtaj sa, to bude znamenať, že s grilážkami som definitívne skončila. :-)))
frezia68
A ešte musím pochváliť úhľadné krájanie,vyzerajú fakt úžasne :-)
marianne
mas ich pekne uhladne nakrajane,robim bez salka.Oblubena klasika:-)
dajanca
vydarené... aj ja robím podľa tohoto receptu, akurát že všetky orechy pomeliem... aj tak sa nájdu medzi nimi také, čo sú ako nasekané :-)
laurisia
Robievam i ja, ale dávam celú grilážovú masu len medzi dve oblátky ... to je také mňaaaam :-) Faktom ale je, ako píšeš, že je potrebné dlhšie hmotu variť, inak by celá hmota vytekala.
stacy77777
@kajusiqq - krásne vydarené, robím tiež so sekanými orechami, len dávam klasické maslo,aj krájam rovnako ako ty,len končeky po oboch stranách šikmo namáčam do čokolády.Každé sviatky musím robiť 2 dávky,aj tak sa o ne moji traja chlapi dohadujú....si neskutočne šikovná
renka73
No naozaj si šikulka maminka má z teba určite radosť :)
honestka
ja sa zase priklanam k tym original karamel nie salko. ale jednoduche dobre su to mas pravdu.
petra69
Robievam bez Salka, s vajcami, karamel znacne bledsi - chutia uzasne.
Ale ak ti to tvoje chuti... niet co namietat :)
piczur
ďakujem za pripomenutie, ani neviem prečo som ich už pekných pár rokov nepapala, ukladám a zajtra klušem po salko a robím, ešte raz ď.
marienka44
Aj ja som toto robila minuly tyzden, ale s maslom a z 250 g cukru.. Skoda, ze som oblatky neodfotila. :-(
malina
Recept jsem si uložila.Určitě udělám,akorát nevím,jestli to salko mám nejdříve uvařit ve vodě a nebo ho mám přilít neuvařené.
zinnajdha
Mám recept od mojej babičky: ten stvrdnutý orechový karamel pomeliem na múčku, ktorú pridám do žĺtkov a vo vodnom kúpeli miešamna krém, ktorý trocha zhustne. Ešte teplý natieram na ošte (ktoré som zohriala v rúre). Nanášam tenké vrstvy plnky, na ne vždy položím nový plát... Čím viac vrstiev, tým je griláž kvalitnejší. Dávam 6 - 8 vrstiev. Zaťažím : alobal, lopár a na to vedierko plné vody. Keď sa to dobre prilepí , možno to nechať zaťažené aj týždeň, aj dlhšie. Potom sa to krája ako tenké rezy. Keď je griláž vydarený, dajú sa krájať celkom tenké rezy, podľa toho vidno, ako sa vydaril.
asia
Zlaticko, az v tej mase nie je kakao tak je urcite zhoreta. Salko v karamele nemozeme nechat "poriane vybublat", mlieko hned prihara. Osvedcilo sa mi, ze do bledeho karamelu pridavam maslo rozpustene- horuce a salko si ohrejem vo vodnom kupeli a tiez ho tam pridam teple. Karamel nam nestvrdne a netreba to tolko drzat na platnicke. Chcela som len poradit.
marie5
Mne kamarátka poradila nedávať celú Heru, troška z nej odobraťR Robila som na Vianoce, aj keď neboli také ukážkové ako Tvoje, tiež sa na nich rodina takmer pobila a z taniera vždy zmizli prvé. Orechy som dávala iba nasekané, ale skúsim časť z nich pomlieť. Tak mi držte palce, aby sa vydarili ....
mira4585
prosim Vas cim vy sa dali nahradit orechy? dakujem za odpovede :-D
zahorak
Ahoj. Grilazky som robil v nedeľu
a nedal som tam klasické osladene salko ale kúpil som v lidli nesladene salko a dal som tam o trosku menej orechov a pridal som nepomlete ovsené vločky a nikdo to nespoznal doma a ani v robote.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia