Foto: klaura
Mám ho od kamarátky ... a neviem, či ho pekávajú v Grécku ... :)
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Zmiešame : bryndzu, tvaroh, strúhaný syr a kyslú smotanu. Pridáme aj nasekaný kôpor.
-
3
Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice, jednu vyvaľkáme na veľkosť plechu a prenesieme ho naň. Predtým som ho jemne vymastila.
-
4
Plnku rovnomerne natrieme na cesto.
-
5
Prikryjeme druhou polovicou cesta, potrieme ho rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Dáme piedo vyhriatej rúry.
-
6
Po vychladnutí nakrájame a podávame k pivu, bielemu vínku alebo s kefírom ...
pochúťkové smotany........dôležitý je kôpor a kvalitná bryndza.......
Tvoj recept si ukladam a urcite vyskusam ;-) .