Gratinovaná tekvica (fotorecept)
Autor receptu: elixir
...v smotane, s fetou a majoránom.
2 porcie |
20 minút príprava |
25 minút na 220 °C |
Postup
- Smotanu, maslo, bobkový list a nastrúhaný cesnak necháme spolu zovrieť a povaríme 2 minúty. Potom necháme chladnúť.
- Tekvicu zbavenú semiačok nakrájame na plátky, zbavíme šupky a rozložíme v zapekacej mise potretej olejom, osolíme.
- Z vychladnutej smotany vyberieme bobkový líst, pridáme do nej jogurt, vajce, majorán a čierne korenie, soľ, dobre rozmiešame.
- Zmes vylejeme na tekvicu a všetko posypeme medzi prstami rozmrvenou fetou. Dáme piecť v predohriatej rúre.
- Po upečení ešte môžeme posypať troškou čerstvého majoránu a podávame.