Granadírský pochod

gordonko - fotkagordonko, 4. februára 2013
Granadírský pochod
Foto: gordonko
40 minút
príprava
30 + 10 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 - 6 ks
1 bal.




Postup

  1. 1

    prichystané suroviny

    Granadírský pochod - obrázok 1
  2. 2

    ....veľa vaľa cibule pokrájanej na drobno

    Granadírský pochod - obrázok 2
  3. 3

    zemiaky pokrájané na drobno uvarýme v osolenej vode

    Granadírský pochod - obrázok 3
  4. 4

    do inej osolenej vody prisypeme balenie fliačkou ....treba ich miešať ,aby sa neprichytili

    Granadírský pochod - obrázok 4
  5. 7

    uvarené fliačky a zemiaky dáme do mysy

    Granadírský pochod - obrázok 7
  6. 8

    cibuli orestujeme na oleji a ked je hotová pridáme červenú mletú papriku

    Granadírský pochod - obrázok 8
  7. 9

    pridáme k zemiakom a fliačkom

    Granadírský pochod - obrázok 9
  8. 10

    opatrne premiešame

    Granadírský pochod - obrázok 10
  9. 11

    dochutíme solou , čierným korením

    Granadírský pochod - obrázok 11
  10. 12

    a máme hotovo

    Granadírský pochod - obrázok 12
  11. 13

    DOBRÚ CHUŤ

    Granadírský pochod - obrázok 13

Diskusia k receptu

aroooo
A máš ty vôbec svedomie o takejto hodine tu predkladať takéto dobroty a ja už skoro hladná???????? radšej idem spať.
dorenika
ja som sa to pokusala rabit pred par rokmi a sa mi to poprilepovalo tie pliacky a bolo to cele nejake nemastne neslane inak mam toto jedlo veli rada
sisuk
slinky na pc, dávno sme ho nevarili..... Musíme sa polepšiť, ďakujem za pripomenutie
1zdenko
Milujem toto jedlo. Len davam menej cibule a z uvarenych zemiakov urobim kasu. Skuste, je take "hladsie".
ancicka
Fajnota,no keby tak domáce fliačky.U nás sú ľečky.:)
marianne
Granadir presne podla mojho gusta @gordonko.Nic viac,nic menej.Azda trosku menej papriky davam a ked sa mi moc chce, urobim domace fliacky,co az tak casto nebyva:-)) Kysla uhorka,parada.... davno sme nemali,asi spravim na sobotu,vdaka za pripomienku...
sovka62
@gordonko , toto je obľúbené jedlo môjho detstva. A navaril si klasiku, tak ako má byť, lebo už som videla všeličo, so škvarkami, slaninou, kabanosom a podobne. Ale to už by nebolo pre mňa, ja takto ako ty a musí byť vidieť kúsky zemiakov a fliačky, zlepené do jednej hrče nemusím, aj keď niekedy zemiaky zradia a nepomôžeš si.
1x leea
používateľ nemá avatar
plk
plk
Dlho som nemal...
U nas sa vzdy robilo zo zemiakov varenych v supke, paprika len na "postrasenie", cibule asi tak o 99% menej :-), so slizami (domacimi).
A zapekalo sa v rure.
Neviem, mozno som tu popisal nieco uplne ine. Ale nazov mi sedi :-).
Jaj... a na vrch okrem uhoriek este kopec kyslej smotany.
radost
aj môj muž veľa cibule a červenej papriky-celkom isto ako ty...u nás každá vojna ukončí sa mierom-ked muža pohostím "grenadierom"...
a k tomu mliečko...abo kyslá smotana...cipána...:-)))
anina6
tiež robievam granadír, dobré, rýchle a lacné jedlo. asi spravím ten týždeň, lebo už fakt neviem čo mám vymýšlať na varenie.
gordonko
@sisuk dievča moje na ochranu klávesnice používaj podbradníček ...... ja nemám a tak namiesto neho som si nechal bradu narásť

,,si celkom blízko Nitry nemáš zaujem o stretko VARECHArou ?????
gordonko
@ancicka ..domácé rezance ( široké ) som robil raz , nenisú zlé ,aj mašinku na cestoviny mám, ale potom by to nebol rýchlý recept
gordonko
@sovka62 kedže je to Tvoje oblúbené jedlo , ja osobne Ti ho uvarým k Tvojim 20 narodeninám
pekný deň Ti prajem
gordonko
@plk aj to bude granadýr .... možno trošku upravený a vylepšený ,ale toto... je klasika
vdaka za koment
salinka
Tak @gordonko , to je presne jedlo, čo zaženie všetky chmáry (keby sa nejaké objavili:-)
Výýýýýýbornééé:-)
gordonko
zasa verše od@radost i
užívam si ja tej slasti
preto dievča moje milé
vyber hrnce aj kastóle

mužičkovy navar pekne
zástera Ti predsa sekne
po obede niečo napeč
nerobte si doma naprieč

po kávičke podla vkusu
vraž mu semtam pusu
snáď sa Ti aj zadarý
večerou Ta obdarý
denyany
mňam, v piatok sme tiež mali granadír a predstav si, že vyzeral presne ako tento tvoj, len tanier bol iný a uhorky v inej úprave, ale ináč, ako by sa v jednom hrnci varili:-D
používateľ nemá avatar
plk
plk
@gordonko , podobny ako je Vas si pametam zo skolskych cias z druziny. U nas sa robil taky ten "zahoracky" :-) ako som pisal.
Jeden z dovodov bol asi zvyk, ze v nedelu musel byt vzdy hovedzi/slepaci vyvar a k tomu poctive domace slize. Hrube, ziadne nitovky. Tie sa robili len ako taka "fajnovost" raz za cas. Fliacky vobec.
A ak zo slizov ostalo, tak to sa spotrebovalo na "granaTir" cez tyzden. Mama vzdy robievala plnu misu, takze boli aj lekvarove, kakaove, makove... slize a granaTir (tak sa u nas volal - s "T").
A viem - slize nie su spisovne. Tak ospravedlnte mna -Zahoraka- za take vyrazivo.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Prepacte, este Vam to tu zanesvarim... ide o moje oblubene jedlo.
Ten "moj" zahoracky prisiel z otcovej strany Zahoria a robieval sa u nas - bol asimilovany :-).
Mamina mama - babka... ale z inej casti Zahoria zase robila inaksi. Volala ho madarsky grenadir. Asi kvoli tej paprike a mnozstvu cibule. Podobal sa na Vas ale bol tiez so slizami z nedele :-).
gordonko
@plk naše mami a staré mami vedeli šetriť ... vedeli si naplánovať a zužitkovať všetko ,ale robotu mali poctivú
určité recepty sa menia postupom času tým že získávame nové poznatky ...... vraj moja babka či prababka slúžila v nemecku ,ked nemci dostali lekvárové buchty čudovali sa babke ako ten klekvár donich dostala
marijanka712
No vidiš stačí otvoriť varechu a mám vyriešný rýchlobed super už ani nepamätám kedy som ho naposledy robila ...
boxik
Chlape prečo som neotvoril túto stránku skôr , manželka sa ma pýtala na čo mám chuť a čo má urobiť na obed , samozrejme som nevedel a až teraz som zistil , že som mal chuť na granadír marš.Nevadí bude na budúce , už teraz sa težím na toto jedlo ktoré milujem.
gordonko
@box ík ....nestažuj sa chlape ....ta moja sa už ani neopýtá
pekný deň
hannah22
čítam a smejem sa hlasno a moja lepšia polovička kibicuje vidíš na toto by som mal dnes chuť a ty nič..... ráno čítaj varechu a nie teraz ,ked je už navarené a zjedené.... dobrý recept fajný cibulový to máme radi a ako bodka na "i" dávam hrebienok opečenej slaninky, ale dobre si navaril..... :))
sisuk
gordonko na ochranu klávesnice asi pohľadám podbradníček, s bradou by sa asi manžel nezmieril.... :-)
NR je relatívne blízko, ale zostane to vo virtuálnej rovine. Dúfam, že na vareche budú nejaké fotky. Dík za pozvanie
radulienka
Fantastické jedlo, je ich tu už ale tak 50, napriek tomu je dobré si ho pripomínať, ja osobne osmažím najprv cibušku, na nej osmačím zemiačky a potom pridám cestoviny, idem variť...
gordonko
@radulienka ...prečo ??? myslíš z fotkama zo stretka ????? ... uvažoval som aj nad pozvaním niekoho z tímu varechy pak by sa to snadnejšie doriešilo .... ,alebo urobím nik na pokeci a dám ich tam a kto ich bude chceť vidieť nech si ich tam nájde
evanaaa
@gordonko , pred chvíľou som pozerala recept - Bryndzovo zemiakové fliačky, a tam jene varecháčka píše, že si nevie predstaviť kombináciu cestovín so zemiakmi, to ma prekvapilo, pýtala som sa, či nepozná granatír, ja že toto jedlo je klasika každému známa. A vieš, ako ja robím? Dusím an opaprikovanej opraženej cibuľke surové zemiaky krájané na malé kocočky, úplne domäkka a potom ich vareškou len trochu rozmliagam, také kašovité ako sa tu spomínajú by mi asi nechutili - no a potom do nich zamiešam fliačky, iné cestoviny by sa mi tiež tam nepáčili. Má to trochu inú, hádam lepšiu chuť ako len z uvarených zemiakov zmiešaných s ostatným.
gordonko
@evanaaa videl som tem recept aj som si ho uložil ,aj komentovať som to chcel ,ale ,,preglgol som ,, a nachal to tak ,ved aj ja tu vidím veci mne neznámé . A vieš Ty čo - ja oprobujem ten granadýr podla Teba .... ak mi bude chutiť budem chodiť k Tebe na obedy
helca103
granadír je super jedlo, kto neochutnal môže ľutovať
evanaaa
A ja @gordonko , zasa k tebe, ty máš lepšie jedlá, ja len klasiku novoty veľmi neskúšam, kvôli mužovi. Ak by mi to nevyšlo, tak by sa jedoval, že druhýkrát nemám experimentovať.
havino
robievam @gordonko presne,ako ty, menej cibule dávam, kedže sa ho urobí vždy dosť a náhodou ak zostane, tak si vždy do šálky odložím vodu zo zemiakov ked ich cedím a potom ju použijem na zriedenie ked sa granadír prihrieva, aby nebol, ako betón
gordonko
@havino ...neviem kolko papkáčou máš doma ,ale uná sme na tu misu 4 ..... ak ostane na druhý deň je zázrak .... pokial sa misa neschová tak si znej ,,zobneme,, aj mimo obeda či večere
cipko
Super recept....veľmi,veľmi chvalim a utekam ho variť....mnaaaaam....
gordonko
@Cipko (7.2.2017 11:17)

najskvôr uvar a ochutnaj , potom chvál .... Ďakujem nech sa Ti darí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia