Gougères - syrové pusinky z odpaľovaného cesta fotorecept
Foto: methi
Gougères je francúzske syrové pečivo z odpaľovaného cesta. Zvyčajne sa používajú syry Gruyère, Comté, alebo Emmentaler, môžu sa podávať len tak alebo s nejakou Zobraziť celý popisGougères je francúzske syrové pečivo z odpaľovaného cesta. Zvyčajne sa používajú syry Gruyère, Comté, alebo Emmentaler, môžu sa podávať len tak alebo s nejakou náplňou. Moja inšpirácia: http://foodnouveau.com/2013/01/recipes/how-to-make-gougeres-a-step-by-step-recipe-with-flavor-variations/
porcií
Postup
-
1
Do hrnca dáme vodu, maslo a soľ. Zohrievame, až kým sa maslo nerozpustí. Netreba vodu priviesť k varu, s ďalším bodom pokračujeme hneď, ako sa maslo rozpustí.
-
2
Keď je maslo rozpustené, pridáme naraz múku a varechou hneď miešame na stredne silnom ohni. Miešame, až kým sa cesto nespojí a na dne hrnca sa neurobí akoby povlak. Potom hrniec odložíme z ohňa a cesto necháme 2-3 minúty vychladnúť.
-
3
Do cesta po jednom zapracujeme vajcia. Pridáme prvé vajce a vareškou dobre zamiešame. Bude to klzké a trocha nešikovné...
-
4
... potom pridáme druhé vajce a zamiešame....
-
5
... tretie vajce a zasa zamiešame...
-
6
... nakoniec štvrté vajce a to už máme hladšie cesto, ktoré sa dobre mieša.
-
7
Do cesta pridáme korenie (môžete použiť akékoľvek príchute, ktoré vám vyhovujú)...
-
8
... pridáme asi 200ml strúhaného syra a zamiešame.
-
9
Rúru vyhrejeme na 180-200st.
- 10
Pekáč vystelieme papierom na pečenie. Môžeme ďalej použiť cukrárenské vrecko, ale ak sa vám nechce špiniť, postačia aj dve polievkové lyžice, ktorými urobíme kôpky.
- 11
Pečieme na 180-200st. (záleží od vašej rúry), 30 minút.
- 10
urcite budem robit vzdy ked bude doma syr a vajicka :-)))
inak mi tak vrta hlavou, kedze s pikantnym syrom su najlepsie, skusal uz niekto s bryndzou?
este raz dakujem, velmi velmi dobre pusinky :-)