Gofry

Gofry
vranocka28Vranocka28, recept pridal: 3. apríla 2012 22:05Ďalšie jeho recepty

tento recept patrí k mojím obľúbeným, už ho robím častejšie ako palacinky :)

Suroviny

18
porcií
15
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

najskôr zmiešajme všetky suché suroviny. Do nich pridáme na miernom ohni roztopený margarín a mlieko, premiešame a ešte pridáme vajíčka. Hladké cesto necháme “odpočívať” asi 30min.
Gofry - obrázok 1

2

panvicu poriadne rozohrejeme, vytrieme tukom a pomaly pečieme do zlatista. neukladajte upečené vafle jednu na druhú – zmäknú vám
Gofry - obrázok 2

3

upečené vafle potrieme džemom, poukladáme ovocie (jahody, mandarínky alebo kolieska banánu) Na ovocie dáme šľahačku a ozdobíme čokoládovým kondenzovaným mliečkom. Dobrú chuť :D
Gofry - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 4. apríla 2012 o 08:21
    Ja po tom gofrovaci poskulujem uz hodny cas,len neviem ci mi potom nebude nan prach padat a budem ich robit raz za rok:-),vzdy ked vidim recept,si spomeniem na gofraren,kde ich robili bozske...recpt si ukladam,co ked nahodou...


  • orchidea, 4. apríla 2012 o 09:27
    Mám doma vaflovač a tiež robím často vafle. Okrem toho, že ich potriem džemíkom, dám si šľahačku ešte ich polievam aj ovocnou omáčkou, tú urobím z akéhokoľvek ovocia môže byť aj mrazené, chvíľku ho podusím v troške vody a zahustím solamylom ak sa mi zdá veľmi kyslé pridám trochu cukru, potom polejem čokoládou, no proste je to riadna kalorická bomba ale vynikajúúúúca....


  • izabella929, 4. apríla 2012 o 16:36
    receptík si už aj píšem..-)) krásne to vyzerá...že mňam.-)


  • modrykamen, 19. mája 2012 o 06:34
    Tak toto som už dávno nerobil.


  • medulienka122, 19. mája 2012 o 10:33
    túžim po gofrovači, asi sa konečne odhodlám, keď už mám aj recept.Ď.


  • prievanka, 13. novembra 2012 o 19:22
    na zábave som vyhrala gofrovač a teraz som vyskúšala tento recept a je super! deťom chutí:-) ďakujem za recept:-)


  • vanilka111, 2. decembra 2012 o 11:06
    @ Vranocka @ , včera som ich robila podľa Tvojho receptu,len som zamenila cukor za 100g trstinového cukru a dve lyžice medu. sú najlepšie aké som kedy jedla a sú krásne chrumkavé a nemusia chladnúť na mriežke ale len na servítke,vrelo odporúčam a ďakujem :-)


  • victus, 3. augusta 2013 o 08:38
    vyskúšali sme tento recept, valfe sú chutné chrumkavé, múku som dala bezlelkovú a namiesto mlieka som dala perlivú minerálku, ale aj tak boli veľmi chutné. ďakujem za recept. :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist