Gofry

Gofry
vranocka28Vranocka28, recept pridal: 3. apríla 2012 22:05Ďalšie jeho recepty

tento recept patrí k mojím obľúbeným, už ho robím častejšie ako palacinky :)

Suroviny

18
porcií
15
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

najskôr zmiešajme všetky suché suroviny. Do nich pridáme na miernom ohni roztopený margarín a mlieko, premiešame a ešte pridáme vajíčka. Hladké cesto necháme “odpočívať” asi 30min.
Gofry - obrázok 1

2

panvicu poriadne rozohrejeme, vytrieme tukom a pomaly pečieme do zlatista. neukladajte upečené vafle jednu na druhú – zmäknú vám
Gofry - obrázok 2

3

upečené vafle potrieme džemom, poukladáme ovocie (jahody, mandarínky alebo kolieska banánu) Na ovocie dáme šľahačku a ozdobíme čokoládovým kondenzovaným mliečkom. Dobrú chuť :D
Gofry - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 4. apríla 2012 o 08:21
    Ja po tom gofrovaci poskulujem uz hodny cas,len neviem ci mi potom nebude nan prach padat a budem ich robit raz za rok:-),vzdy ked vidim recept,si spomeniem na gofraren,kde ich robili bozske...recpt si ukladam,co ked nahodou...


  • orchidea, 4. apríla 2012 o 09:27
    Mám doma vaflovač a tiež robím často vafle. Okrem toho, že ich potriem džemíkom, dám si šľahačku ešte ich polievam aj ovocnou omáčkou, tú urobím z akéhokoľvek ovocia môže byť aj mrazené, chvíľku ho podusím v troške vody a zahustím solamylom ak sa mi zdá veľmi kyslé pridám trochu cukru, potom polejem čokoládou, no proste je to riadna kalorická bomba ale vynikajúúúúca....


  • izabella929, 4. apríla 2012 o 16:36
    receptík si už aj píšem..-)) krásne to vyzerá...že mňam.-)


  • modrykamen, 19. mája 2012 o 06:34
    Tak toto som už dávno nerobil.


  • medulienka122, 19. mája 2012 o 10:33
    túžim po gofrovači, asi sa konečne odhodlám, keď už mám aj recept.Ď.


  • prievanka, 13. novembra 2012 o 19:22
    na zábave som vyhrala gofrovač a teraz som vyskúšala tento recept a je super! deťom chutí:-) ďakujem za recept:-)


  • vanilka111, 2. decembra 2012 o 11:06
    @ Vranocka @ , včera som ich robila podľa Tvojho receptu,len som zamenila cukor za 100g trstinového cukru a dve lyžice medu. sú najlepšie aké som kedy jedla a sú krásne chrumkavé a nemusia chladnúť na mriežke ale len na servítke,vrelo odporúčam a ďakujem :-)


  • victus, 3. augusta 2013 o 08:38
    vyskúšali sme tento recept, valfe sú chutné chrumkavé, múku som dala bezlelkovú a namiesto mlieka som dala perlivú minerálku, ale aj tak boli veľmi chutné. ďakujem za recept. :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist