Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany (fotorecept)

Autor receptu: eviana

U nás veľmi obľúbené jedlo... snáď zachutí aj Vám :)

4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. ...pripravíme si suroviny - huby očistíme, nakrájame.
  2. ... na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak speníme na masle do sklovita
  3. ...pridáme na tenké plátky nakrájané šampiňóny
  4. ....pridáme nakrájané dubáky (mala som zamrazené už predkrájané)
  5. ...spolu podusíme pod pokrievkou cca 10 minút
  6. ...okoreníme čerstvo namletým korením (používam zmes čierneho, bieleho, zeleného a červeného korenia), dochutíme soľou (opatrne pretože prosciutto je dosť slané a parmezán má výraznú chuť), prípadne solčankou (tú používam niekedy ja, nie je potrebné ju pridať)
  7. ...plátky prosciutta nakrájame na pásiky (cca 1 cm široké) a vysypeme do panvice na huby
  8. ...pridáme halúzku rozmarínu a spolu podusíme cca 10 minút
  9. ...ak varíme na priamu konzumáciu, tak v tejto chvíli do zmesi vylejeme smotanu na šľahanie a necháme prevrieť a máme hotovo. Ale ja som večer varila obed na druhý deň pre mojich chlapov a poznám svoje mláďatko, keď zacíti vôňu šíriacu sa z kuchyne tak si musí hneď naložiť na ochutnávku a nakoľko ide o chlapa vo vývine, tak to býva riadna megaporcia :o), tak som si v cca 2 dl mlieka rozmiešala 1 PL múky
  10. ...zalejeme zmes na panvici a miešame kým nezačne hustnúť.
  11. ...na jemnom strúhadle si nastrúhame parmezán - cca 2 PL - a pridáme do zmesi
  12. ...na záver všetko zjemníme smotanou na šľahanie
  13. ...naložíme gnocchi (tieto nie sú domáce, ale kúpené v Lidl), zalejeme omáčkou, načančáme chipsom z prosciutta, hoblinkami parmezánu, halúzkou rozmarínu a je to :)