Gnocchi s karamelovým maslom a makom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme zemiaky v šupke v mierne osolenej vode. Scedíme, ošúpeme a prelisujeme, prípadne postrúhame na strúhadle. Pridáme 2 – 3 vajcia, trochu oleja a polohrubú múku. Zamiesime polotuhé cesto.
  2. Z cesta odkrajujeme menšie kusy, ktoré vyšúľame na pomúčenej doske na šúľok hrubý cca 1 cm a krájame na kúsky dlhé cca 2 cm. Kúsky hádžeme do mierne osolenej vriacej vody a varíme ich, kým nevyplávajú na povrch. Cedidlom ich vyberieme a mierne omastíme trochou oleja.
  3. Karamelové maslo: do rajnice nasypeme kryštálový cukor a na horúcej platni ho miešame, kým sa nerozpustí, zalejeme studenou vodou a za občasného miešania varíme, kým sa karamel celkom nerozpustí. Potom doň pridáme maslo. Gnocchi polejeme karamelom, posypeme mletým makom a práškovým cukrom. Môžeme podávať aj s trochou džemu.