Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence fotorecept

pacun110 - fotkapacun110, 27. septembra 2010
Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence (fotorecept)
Foto: pacun110

...tieto netradičné utopence si robievam pri slávnostných príležitostiach,kde mám ozaj dobrých priateľov a môžme si ich spolu vychutnať tak ako sa patrí..preto aj ten Zobraziť celý popis...tieto netradičné utopence si robievam pri slávnostných príležitostiach,kde mám ozaj dobrých priateľov a môžme si ich spolu vychutnať tak ako sa patrí..preto aj ten netradičný názov...

Suroviny

 (Deko,Zelko a pod)




Postup

  1. 1

    ...toto všetko mi treba na "moje upotené utopence.."(glabšované dišfengy)

    Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľa je na kolieska,safaládky pozdĺžne-kožka stiahnutá,paprika na pásiky,kapusta kyslá nadrobno a v hrnci sa varí nálev-vo vode je Zelko,ocot,2 chilli papričky,rozštvrtené šampiňóny,soľ,korenie a cibuľová šupka...Aha!A ešte kožka zo slaniny...by som bol zabudol!Cukor nedávam,lebo by to stratilo ten správny šmrnc!!!

    Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nálev je po 10 minútach varu,vari aj uvarený,tak ukladám po vrstvách,čo mám-naspodok slaninovú kožku,safaládky,kapustu,cibuľu,papriku,huby...a tak do bezvedomia...

    Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pohľad zhora až dole....

    Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...potom to zalejem tým vývarom...

    Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...všimnite si krásnu hnedú farbu-to dodala tá cibuľová šupka....

    Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...a takto vyzerá polotovar-je to tam narvané,zaliate nálevom a už to len čaká...

    Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...a čaká na to...

    Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    aby sa to,tak hodinku,akože dunstovalo vo vriacej vode...ani nie tak dunstovalo,že naozaj-prikrité...ale ide o to,aby tie všetky chute prešli jedna do druhej a tretej a aby sa ten nálev zmenil na "lák",ktorý po vychladnutí a následnom,na nimimálne 3 dni,sa uskladnení v ľadničke,pozvoľna zmení na takú huspeninoidnú konzistenciu,ktorá tomu dá výbornú chuť!!!

    Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...a toto je,môj pôvodný rukopis,starý niekoľko rokov,podľa ktorého som to robil...nie presne odkukať,ale z textom a materiálom som pracoval,modeloval ho a tak zakaždým vzniknú utopence iné,ergo originálne,pripravené na narodeninovú,alebo inú príjemnú oslavu....mééé!

    Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    no...a toto je výsledný produkt,rovno na tanieri.2 až týždne to oddychovalo v ľadničke aby chute prešli jedna cez druhú...Jednoznačne sa tu snúbi krása špekačiek z farebnosťou a vitaminóznosťou červenej a zelenej papriky a cibule a ladnými tvarmi šampiňónov.....A po takejto výdatnej večeri určite nezaškodí jedno pivko vychladené na 8°C a malinký pohárik zelenej....

    Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

evusik
tak tento recept je už aj vytlačený a zavesený na chladničke.... tam si ho večer nájde ten môj, lebo to je recept ako stvorený pre neho (utopence robí on) a verím, že sa mu bude páčiť, len toť spomínal, že je načase aj utopence urobiť, tak nech chlapec vyskúša niečo nové.... pekne si to nafotil a ešte lepšie opísal.... aj som sa zasmiala :-) a keďže je to tvoj prvý recept na Vareche, tak vitaj a pridávaj samé takéto dobrotky :-)
zitar
Určite sa s týmto receptom pohrám a utopence urobím podľa Teba.
/ Len musíme konečne dostierkovať a domaľovať, lebo už neviem kde čo mám/.
frezia68
Ale veď Ty si tu nový,tak vítaj a pridávaj podobné špecialitky :-)))
sracz
Vítaj "Pacun110"; krásny recept, krásna práca, krásna fotodokumentácia; krásne chute, ....... ! Tak toto musím realizovať aj tu za morom. Viem si predstaviť, čím obohatí Tvoj recept aj Kimlo. Teším sa na Tvoje ďalšie vstupy a ponúkam gastrokamarátstvo!
pacun110
hehe-sa vám to ľúbi,čo?Ale som tomu veľmi rád!Hej,som tu nový a zopár fajnotiek pre vás ešte mám...
samanka
asi tie utopence konečne urobím...už o nich premýšľam tak....no, niekoľko rokov. Tento recept ma dostal.
giovany
Ja robievam už roky utopence klasicky cibuľa špekáčky nálev. Dík za nakopnutie.
používateľ nemá avatar
mb
mb
vypada to super, mnam ;)
6810_1290333022 - profilový obrázok
ldi
ldi
vyzeraju úžasne, na silvestra ich určite vyskušam:)
jerica
neviem kde je pes zakopaný , nemám rada utopence , možno preto , nerobievala ich ani babka a ani mamka , tak sme sa to nenaučili ani robiť ale ani papkať . Máš suprový fotopstup:-))
moli
Nikdy som utopence ani nerobila, ani nejedla.Vyzerajú skvele a už sa na ne teším, kedy ich ochutnám z mojej tvorby podla tohto receptu.KK,ďakujem.
akeber
vyskúšané....super mňamka, ďakujem za recept...určite recept odporúčam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia