Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence fotorecept
Foto: pacun110
...tieto netradičné utopence si robievam pri slávnostných príležitostiach,kde mám ozaj dobrých priateľov a môžme si ich spolu vychutnať tak ako sa patrí..preto aj ten Zobraziť celý popis...tieto netradičné utopence si robievam pri slávnostných príležitostiach,kde mám ozaj dobrých priateľov a môžme si ich spolu vychutnať tak ako sa patrí..preto aj ten netradičný názov...
Postup
-
1
...toto všetko mi treba na "moje upotené utopence.."(glabšované dišfengy)
-
2
Cibuľa je na kolieska,safaládky pozdĺžne-kožka stiahnutá,paprika na pásiky,kapusta kyslá nadrobno a v hrnci sa varí nálev-vo vode je Zelko,ocot,2 chilli papričky,rozštvrtené šampiňóny,soľ,korenie a cibuľová šupka...Aha!A ešte kožka zo slaniny...by som bol zabudol!Cukor nedávam,lebo by to stratilo ten správny šmrnc!!!
-
3
Nálev je po 10 minútach varu,vari aj uvarený,tak ukladám po vrstvách,čo mám-naspodok slaninovú kožku,safaládky,kapustu,cibuľu,papriku,huby...a tak do bezvedomia...
-
4
...pohľad zhora až dole....
-
5
...potom to zalejem tým vývarom...
-
6
...všimnite si krásnu hnedú farbu-to dodala tá cibuľová šupka....
-
7
...a takto vyzerá polotovar-je to tam narvané,zaliate nálevom a už to len čaká...
-
8
...a čaká na to...
-
9
aby sa to,tak hodinku,akože dunstovalo vo vriacej vode...ani nie tak dunstovalo,že naozaj-prikrité...ale ide o to,aby tie všetky chute prešli jedna do druhej a tretej a aby sa ten nálev zmenil na "lák",ktorý po vychladnutí a následnom,na nimimálne 3 dni,sa uskladnení v ľadničke,pozvoľna zmení na takú huspeninoidnú konzistenciu,ktorá tomu dá výbornú chuť!!!
-
10
...a toto je,môj pôvodný rukopis,starý niekoľko rokov,podľa ktorého som to robil...nie presne odkukať,ale z textom a materiálom som pracoval,modeloval ho a tak zakaždým vzniknú utopence iné,ergo originálne,pripravené na narodeninovú,alebo inú príjemnú oslavu....mééé!
-
11
no...a toto je výsledný produkt,rovno na tanieri.2 až týždne to oddychovalo v ľadničke aby chute prešli jedna cez druhú...Jednoznačne sa tu snúbi krása špekačiek z farebnosťou a vitaminóznosťou červenej a zelenej papriky a cibule a ladnými tvarmi šampiňónov.....A po takejto výdatnej večeri určite nezaškodí jedno pivko vychladené na 8°C a malinký pohárik zelenej....
/ Len musíme konečne dostierkovať a domaľovať, lebo už neviem kde čo mám/.