Foto: nikola166
Odkedy som tento gaštanový zákusok prvýkrát upiekla, stal sa jednoznačne jedným z našich obľúbených :) Dúfam, že ho vyskúšate a zachutí aj vám. Zobraziť celý popisOdkedy som tento gaštanový zákusok prvýkrát upiekla, stal sa jednoznačne jedným z našich obľúbených :) Dúfam, že ho vyskúšate a zachutí aj vám.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Krém: | |
1 ks |
|
3 dcl |
|
250 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
250 g |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
2 dcl |
|
1/2 dcl |
|
250 g |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme piškótu. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vlažnú vodu, kakao. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
-
2
Cesto vylejeme na plech ( 30 x 40 cm ) vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry.
-
3
Po upečení rozkrojíme na polovicu.
-
4
Gaštanovú plnku si pripravíme tak, že do misky vložíme gaštanové pyré, pridáme marhuľový džem, rum a kakao. Bebe keksy si podrvíme, snažíme sa nechať väčšie kúsky. Primiešame ku gaštanovej plnke a pridáme aj mlieko. Nezľaknite sa, z tej masy bude dosť veľa :)
-
5
Z mlieka, vanilkového cukru a pudingového prášku si uvaríme puding, necháme ho vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame vychladnutý puding.
-
6
Na jednu polovicu tmavého plátu si nanesieme krém, na to navrstvíme hnedú plnku. Potom ďalšiu polovicu cesta potrieme zo spodnej strany zvyškom bieleho krému a priložíme na hnedú plnku.
-
7
Vrch koláča polejeme čokoládovou polevou a dáme do chladničky na pár hodín, najlepšie na celú noc.
-
8
Je bombastický, šťavnatý, pekný :) .. Dobrú chuť !!
Diskusia k receptu