Gaštanovo - čokoládový koláč s karamelom, pistáciami a malinami fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 20. marca 2012

Suroviny

Cesto:
250 g
100 g (rastlinný tuk ALSAN)
2 KL
 štipka
 podľa potreby
Karamelová vrstva:
200 g
180 ml (nad 70%)
Čokoládová vrstva:
300 g
220 ml (nad 70%)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto zmiešaním uvedených surovín. Vodu pridávame podľa potreby v naozaj malom množstve. Cesto zabalíme do fólie a necháme 30 minút odpočívať na chladnom mieste.

    Gaštanovo - čokoládový koláč s karamelom, pistáciami a malinami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto preložíme do koláčovej formy, prstami roztlačíme a popicháme vidličkou.

    Gaštanovo - čokoládový koláč s karamelom, pistáciami a malinami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cesto rozložíme papier na pečenie, zaťažíme napr. strukovinou (alebo ryžou, guličkami či retiazkou na tzv. slepé pečenie) a pečieme v rúre vyhriatej na 180° C cca 10 - 15 minút. Papier so strukovinou odstránime a cesto ešte na pár minút vložíme do rúry. Vyberieme a necháme vychladnúť.

    Gaštanovo - čokoládový koláč s karamelom, pistáciami a malinami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na karamelovú vrstvu - omáčku si pripravíme cukor a kokosové mlieko. Pridať môžeme aj štipku soli. Cukor v hrnci upálime na karamel. Ku karamelu cícerkom prilievame kokosové mlieko. Necháme spolu zovrieť, krátko povaríme a odstavíme.

    Gaštanovo - čokoládový koláč s karamelom, pistáciami a malinami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Karamelovú omáčku nalejeme na cesto vo forme a posypeme celými pistáciami a odložíme na chladné miesto.

    Gaštanovo - čokoládový koláč s karamelom, pistáciami a malinami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na čokoládovú vrstvu zohrejeme kokosové mlieko. Odstavíme. Do horúceho pridáme čokoládu. Miešame kým sa čokoláda úplne neroztopí. Krém nalejeme do formy na karamelovú vrstvu.

    Gaštanovo - čokoládový koláč s karamelom, pistáciami a malinami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na koláč poukladáme maliny a uložíme ho na 5 - 6 hodín do chladničky.

    Gaštanovo - čokoládový koláč s karamelom, pistáciami a malinami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pred podávaním necháme koláč aspoň 10 minút pri izbovej teplote.

    Gaštanovo - čokoládový koláč s karamelom, pistáciami a malinami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Alebo počkáme pol hodinu a karamelová vrstva vytvorí lahodnú omáčku.

    Gaštanovo - čokoládový koláč s karamelom, pistáciami a malinami (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

adkas
panecku, tak to je paradicka. toto rozhodne musim vyskusat. ukladam KK
ethanel
Tak to si hned ukladam, krasny foto recept, pekne si napiekla a nafotila ze by sme tu zacali mat klub profikov ;-)
weron0605
tak toto rozhodne vyskusam! mnam! a pre mna hlavne, ze bezlaktozove! :)
ejta
@zirafninka ja fakt nechapem, kde ty na tie recepty chodis.... Este povedz, ze si ich vymyslas a vazne odpadnem :-)
brisid
@Zirafninka1 da sa gastanova muka nahradit inou? obavam sa, ze sa u nas k tejto muke nedostanem :( a co guarova guma? je velmi potrebna?
zirafninka1
Vy ste na mna zas taki mili vsetci :) Dakujem! jasne jasne, ja som proficka..ale jedine tak v jedeni, ba priam az prejedani:) @ejta vacsinu receptov odkukavam inde. ale to hned aj uvadzam link na povodny recept alebo inspiraciu. Tento je ale moj :) @brisid jasne.. spravit klasicke kolacove cesto, nieco ako linecke. Ak pouzijes psenicnu muku , tak tu guarova gumu vobec netreba. Tu pouzivam len ked peciem z bezlepkovych muk.
eraserhead
to svetlo ktoré tam vieš dostať.........
tá fazuľa nestrieľa keď sa to pečie? a ako sa potom dá využiť?
koláč podľa použitých surovín je určite delikatesa
betka11
krása a máš právo byť hrdá na svoje kulinárie,ukladám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia