Foto: egreska
..taká jesenná...
Suroviny
Čoko plnka: | |
100 g |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
120 ml |
|
štipka |
|
100 g |
|
Cesto: | |
3 |
|
3 na sneh |
|
150 g |
|
70 ml |
|
70 ml |
|
100 g |
|
1/2 |
|
1 pl |
|
alebo rum |
|
Gaštanova plnka: | |
250 g |
|
1 |
|
3 dcl |
|
2 pl |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Z cukru a škorice si upalime karamel.Pridame vodu a rozpustíme .
-
2
Prilejeme smotanu a sol.Na miernom ohni cely karamel rozpustíme.
-
3
Do misky si nalameme čokoladu a zalejeme horucim karamelom.Ak sa vam všetky hrudky nerozpustili ,tak to prelejte cez sitko.
-
4
Metličkou vymiešame do hladka.Nechame uplne vychladnut.
-
5
Maslo vyšlahame a po častiach zašlahame čoko hmotu.
-
6
V mlieku s cukrom si uvaríme zlaty klas.Nechame vychladnut a zmiešame s gaštanovým pyre.
-
7
Maslo vyšlahame a postupne pridavame gaštanovu plnku.
-
8
Upečený korpus rozrežeme a natrieme bud džemom alebo rumom v ktorom sme rozpustili trochu cukru.
-
9
Natrieme polovicou gaštanoveho kremu a prikryjeme korpusom.
-
10
Natrieme celu tortu.
-
11
Na to natrieme čoko polevu (ono je to vlastne plnka).Robila som ju den pred,cez noc bola v chlade a trošku sa zrazila,neviem prečo, lebo na začiatku bola uplne hladučka.Ale chutovo je super.
-
12
Kedže bola len pre nas, tak som sa neunúvala ju krajšie nazdobit :-))
-
13
Gaštanová mňamka :-))
Diskusia k receptu