Foto: zenfira
Viem, že táto polievočka zaváňa skôr jeseňou ako jarou, hlavne kvôli gaštanom. Ja mám gaštany dostupné celoročne a keďže ich milujeme a sú zdravé, Zobraziť celý popisViem, že táto polievočka zaváňa skôr jeseňou ako jarou, hlavne kvôli gaštanom. Ja mám gaštany dostupné celoročne a keďže ich milujeme a sú zdravé, používam ich dosť často. V recepte môžete čerstvé gaštany nahradiť konzervovanými. Pri varení tejto polievočky som sa inšpirovala receptom od Nigelly.
Postup
-
1
Najskôr som si dala do osobitného hrnca variť olúpané a ošúpané gaštany. Ak použijete gaštany z konzervy, tento bod vynecháte ;-).
- 2
Cibuľu si nakrájame na kocky, pór a rapík zeleru na kolieska a mrkvo na drobno. V hrnci si rozohrejeme olivový olej a dáme najskôr opražiť cibuľu. Keď je cibuľa opražená do sklovita, pridáme pór, zeler a mrkvu a spolu popražíme.
- 3
Pridáme šošovicu, bobkový list a zalejeme vývarom. Necháme zovrieť a pomaličky varíme až kým nám zeleninka a šošovica nezmäknú. Pridáme uvarené gaštany a ešte chvíľu spolu povaríme. Ak sa nám zdá polievka hustá, pridáme vývar alebo vodu.
- 4
Polievočku podľa svojích chuťových pohárikov dotvoríme soľou a čiernym korením a rozmixujeme na hladko. Nakoniec som na zjemnenie polievky pridala trochu plnotučného mlieka. Podávala som s cesnakovými krutónikmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu