Fusilli s mletým mäsom, podpňovkami a krémovou omáčkou fotorecept
Foto: monty469
Inšpirovala som sa receptom Marcela Ihnačáka :-) Trošku som si ho upravila podľa seba, chutilo nám, tak sa chcem o neho podeliť s vami Zobraziť celý popisInšpirovala som sa receptom Marcela Ihnačáka :-) Trošku som si ho upravila podľa seba, chutilo nám, tak sa chcem o neho podeliť s vami :-)
Suroviny
750 g |
|
100 g |
|
210 g |
|
1 ks |
|
4 ks strúčiky |
|
200 g |
|
150 ml |
|
250 ml |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cestoviny: | |
500 g |
|
Postup
-
1
Na bravčovej masti opečieme cibuľu a slaninku.
-
2
Keď je cibuľa a slanina opečená, pridáme mäsko a chvíľu restujeme, aby sa mäso zatiahlo, zalejeme vínom. Krátko povaríme.
-
3
Pridáme pretlak, huby, premiešame a na miernom ohni dusíme 20 minút.
-
4
Bylinky, vňate si nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme a pridáme ich k mäsu (množstvo byliniek som neuviedla, každý nech si pridá podľa svojej chuti :-), kto má čo rád)
-
5
Krátko povaríme, zalejeme smotanou, necháme prevrieť. Po odstavení pridáme k mäsu uvarené cestoviny a premiešame.
-
6
Pri podávaní nastrúhame na vrch nejaký tvrdý syr a ozdobíme bylinkami :-) Dobrú chuť!
No a oba moc pozdravujeme. Snažíme se přiměřeně něco dělat. Samozřejmě máš od nás hvězdičky a je to uložené. Já alespoň nemusím moc přemýšlet co vařit. Dneska jsem dělal vepřové ve smetanové mrkvi na sladkokyselo.
Milý @Klukodvody ,ak budete mať cestu okolo, rada vás pohostím. Ďakujem veľmi pekne za milé slová, aj pozdravy. Dúfam, že pani manželka sa má dobre.Ten recept, čo spomínaš ma zaujal. Môžeš ho niekedy pridať ? Znie to dobre a určite je to dobrotka. Oboch veľmi pekne pozdravujem a prajem pekný zvyšok dňa
Máš šťastie na manželku (a aj ona na teba), je fakt statočná a prajem jej skoré zotavenie.
Mávám!!
Ďakujem :-)
Pozdravujem vás a prajem manželke veľa síl :-)
Ďakujem pekne milá @Kukulienka , občas treba vymýšľať aj také rýchlovky, máme to radi, no špagety sú u detí na prvom mieste, samozrejme s mäsovými omáčkami :-)
Vďaka , ten koriander ani veľmi nebolo cítiť, bolo to ok. a ten pretlak skúsim ho nabudúce pridať pred mäsom.
Ďakujem, keď vyskúšaš daj vedieť ako chutilo :-)
Moja milá @Haji , veľmi pekne ti ďakujem, je to fakt taká rýchlovka. Správne, vidíš červenú, resp.bordovú bazalku. Zvyknem si skôr bylinky sadiť do kvetináčov a keď je pekne, šupnem ich na terasu.Sadím aj do záhradky, mám oddelenú časť na moje bylinky. Čerstvé sú predsa len lepšie, ako sušené. Pozdravujem na Moravu a prajem pekný deň :-)
Milá Izka, veľmi pekne ti ďakujem, pochutili sme si :-)
Milý @Srazc , wau toľko chvály, až sa červenám :-) Ďakujem ti veľmi pekne. U nás doma sme tiež všežravci, ale zo všetkého najradšej máme mäsko v akejkoľvek úprave.Samozrejme, varím aj bez mäsa občas, ale každému potom ešte voľačo chýba. Vegetariáni by z nás určite neboli :-D Pozdravujem a prajem pekný deň
Tiše závidím... S bylinkami jsem odkázána na kamarádku, která má malou zahrádku a zálibu v pěstování různých druhů. Je to dobrá duše, která mě obdarovává s radostí jí vlastní. I jsem si proto pořídila sušičku. Jasné, Monty, že čerstvé jsou čerstvé!! a bezkonkurenční!! Mávám!
Ďakujem a tešīm sa , že som prispela do tvojej zbierky receptov :-) Pozdravujem vas